Uitkomsten inwonersenquête over afval

Voorpagina » Nieuws » Uitkomsten inwonersenquête over afval

Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul gaan samen een regionaal strategisch beleidskader grondstoffen opstellen. Voor het opstellen van dit beleidskader hebben de drie gemeenten een onderzoek onder inwoners en belanghebbenden zoals o.a. woningbouwcoöperaties en welzijnsorganisaties laten uitvoeren. Op deze manier willen ze de burgerparticipatie vergroten.

Doel
Het doel van het onderzoek was om van inwoners te vernemen wat ze belangrijk vinden als het gaat om afvalpreventie, inzameling en verwerking van afval. Veder willen de beleidsmakers weten in welke mate de burgers tevreden zijn over het huidige afvalbeleid.

Waarde onderzoek
Tussen 26 januari en 17 februari 2023 hebben 285 inwoners in Valkenburg aan de Geul meegedaan aan dit onderzoek door het invullen van een online vragenlijst. De totale respons was onvoldoende om een betrouwbare uitspraak te doen op gemeenteniveau. Toch zijn de reacties waardevol; ze geven een duidelijk beeld waarover de inwoners wel of niet tevreden over zijn met betrekking tot het huidige afvalbeleid wat ze dusdanig belangrijk vinden, dat het een plek moet krijgen in het nieuwe beleid.

Voor alle uitkomsten van het onderzoek, klikt u hier.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Belg wint 184.000 euro in Holland Casino

Bijeenkomst over waterpreventie

Volgend bericht →