Uitreiking Stiena Ruypersring 2020

Voorpagina » Toerisme » Uitreiking Stiena Ruypersring 2020

Op zondag 8 maart wordt van 15.30 tot 16.30 uur in de Kloosterkerk aan de Oosterweg 1 voor de 11e maal de Stiena Ruypersring uitgereikt door de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul.
Deze ring wordt eenmaal in de 2 jaar uitgereikt op de Internationale vrouwendag, 8 maart,  en is in 1998 ingesteld door de toenmalige Emancipatiecommissie.
De ring wordt uitgereikt aan een man of vrouw binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van emancipatie en inmiddels de breder getrokken eMENSipatie gedachte: gelijkwaardigheid voor iedereen.
Na ontvangst van de Stiena Ruypersring blijft deze ring 2 jaar in bezit van de ontvanger en hij/zij geeft de ring als een soort “fakkel” na 2 jaar weer door.
De Stiena Ruypersring is in 2018 uitgereikt aan Monique Derwig en zij zal de ring doorgeven aan een nieuw persoon die zich op volwaardige wijze inzet voor de gelijkwaardigheid van de medemens en de ring zeer waardig is. Monique Derwig zal na overdracht van de Stiena Ruypersring een herinneringsspeld ontvangen.
Het geheel wordt muzikaal begeleidt door een muzikaal duo met trompet en contrabas van het conservatorium onder leiding van Twan Kuipers.
De uitreiking is voor iedereen toegankelijk.

← Vorig bericht

Nieuw blad gemeente heet 'Gemeinte Mazjerang'

Twee kerstconcerten van André Rieu in het MECC

Volgend bericht →