Uitslag en verslag van 17 december

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Uitslag en verslag van 17 december

Weer gelijkspel WalramZondag 17 december 2006 Leonidas W. – Walram (0-0) 1-1
Doelpuntenmaker: Chris Kerckhoffs
Gele kaarten: Ralf Defaux (code12), Chris Kerckhoffs (code 8) en Olmo Cordeweners (code 8)
Opstelling V.V.Walram:
Doel:
1.Rudy Crutzen
Achterhoede:
2. Stephan Groven
3. Ralf Defaux (A)
4. Chris Kerckhoffs
5. Patrick Simon (46ste min. 15. Jochen Sieben)
Middenveld:
7. Roger Ummels
6. Dennis Strijbosch
8. Barry Hendriks
Voorhoede :
9. Kim Philippi
10. Joep Vliegen (55ste min. 16. Dennis Goffin)
11. Guido van Uden (70ste min. 12. Olmo Cordeweners)
Reserve: 20. Tom van Uden
Grensrechter: Jean Ramaeckers
Verzorger: Eric Knoops
Wedstrijdverslag:
Walram heeft in ’t kelderduel tegen Leonidas Wolder alweer niet weten te winnen. Toch waren de Valkenburgers de beste ploeg op t drassige veld en had recht op de overwinning. Walram begon fel aan ’t duel en in de 1ste minuut snelde Kim Philippi reeds langs zijn tegenstander maar zijn voorzet was net te kort voor de aanstormende Joep Vliegen. Leonidas probeerde ’t met hoge ballen maar Chris Kerckhoffs was de baas over de kopsterke Hessel Frederiks. Na 10 minuten slalomde Dennis Strijbosch door de Leonidas-achterhoede maar zijn schot vloog over ’t doel. Enkele minuten later dacht Walram op voorsprong te komen maar de warrig fluitende scheidsrechter Opgenoord uit Born keurde ’t doelpunt af. De onzekere Leonidas-keeper liet de bal los en Kim Philippi was er als de kippen bij en frommelde de bal over de lijn. Wegens hinderen van de keeper keurde de leidsman de Walram-treffer af. Aan de andere kant kwam de thuisclub enkele malen gevaarlijk voor ’t doel. Aanvoerder Ricky Wilson draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal hard op ‘t doel. Rudy Crutzen tikte de bal met ‘n goede reflex naast ’t doel. Ralf Defaux bracht Walram bijna op voorsprong maar hij raakte de bal niet goed. Na ’n klein half uur kreeg Dennis Strijbosch uit ’n corner de bal aangespeeld op de punt 5. Hard schoot hij de bal richting kruising waar ’n Leonidas-verdediger de bal met zijn hoofd van de lijn haalde. Walram was de betere ploeg maar de thuisclub counterde enkele malen gevaarlijk. Uit een van deze counters liep Ruud de Bruyn van zijn directe tegenstander weg maar zijn schot zoefde voorlangs. In de 40ste minuut dacht Walram op voorsprong te komen. Barry Hendriks mocht ’n vrije trap nemen schuin voor ’t doel. Hard schoot hij ’t leer op ’t doel. De Leonidas-keeper was verrast door dit schot en liet de bal onder zijn lichaam doorglippen maar helaas voor de Valkenburgers werd de bal door ’n Leonidas-verdediger van de lijn gehaald.
Na de pauze kwam Walram onherkenbaar uit de kleedkamer. Leonidas kreeg alle ruimte en kwam meer en meer voor ’t doel. In de 55ste minuut kwamen de Maastrichtenaren op voorsprong. Walram leed alweer balverlies en de snel uitgevoerde counter werd doeltreffend afgerond door Ruud de Bruyn. Keeper Rudy Crutzen raakte de bal wel nog met zijn vingertoppen aan maar ’t leer vloog in de goal. Walram was helemaal van slag en mocht van geluk spreken dat Hessel Fredeiks de bal enkele minuten later voorlangs schoot. Na 10 minuten herpakten de Walrammers zich weer en ging furieus op zoek naar de gelijkmaker. De Leonidas-verdediging kraakte maar Walram kreeg vooralsnog geen loon naar werken. Kim Philippi glipte weer langs zijn tegenstander maar zijn voorzet was niet scherp genoeg. Na een foute terugspeelbal op de keeper mocht Walram op 5 meter voor ’t doel ’n vrije trap nemen. Alles en iedereen van Leonidas stond op de doellijn. Jochen Sieben schoot de bal keihard op ’t doel maar de bal ketste via ’n been uit de goal. Walram bleef aandringen en schoten van Jochen Sieben en Barry Hendriks troffen geen doel. De als leeuwen vechtende Walrammers ging achterin 1 op 1 spelen. Na ’n dekkingsfout mocht ’n Leonidasspeler alleen op doelman Rudy Crutzen aflopen maar gelukkig schoot hij de bal te haastig en ’t leer zoefde langs ’t doel. Een kwartier voor tijd kwam Walram verdiend op gelijke hoogte. De bal werd voor ’t doel gebracht en in de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Chris Kerckhoffs die de bal over de lijn schoot 1-1.
Walram bleef aandringen en er ontstonden enkele hachelijke situaties voor ’t doel. Leonidas bleef met kunst en vliegwerk overeind. In de eindfase onderschepte Barry Hendriks de bal op ‘t middenveld en schoof de bal naar Ralf Defaux die met nog 3 Walrammers dachten de 2 verdedigers van Leonidas makkelijk uit te tikken maar tot verbazing van iedereen floot scheidsrechter Opgenoord voor ’t eindsignaal terwijl hij kort vantevoren nog aangaf dat er nog enkele minuten te spelen waren. Eindstand 1-1. Door dit resultaat schiet Walram natuurlijk weinig op en de achterstand blijft 6 punten op de naaste concurrenten.
Zondag 14 januari 2007 speelt Walram om 14.30 uur uit tegen RoodGroen L.V.C.

← Vorig bericht

De recreanten speelden op 12 december in Hulsberg

Waxinelichtjes brengen € 20.000 op

Volgend bericht →