Uitslag enquête: organiseer een centrale vuurwerkshow

Voorpagina » Toerisme » Uitslag enquête: organiseer een centrale vuurwerkshow
De uitslag van de vuurwerk-enquête van de gemeente is bekend. 977 van de 1570 deelnemers aan de begin januari 2020 gehouden enquête over vuurwerk in Valkenburg aan de Geul is het er mee eens dat een centrale vuurwerkshow het individueel afsteken van vuurwerk vervangt. Daartegenover staat wel dat 589 personen een dergelijke show niet zullen bezoeken. En 510 deelnemers zegt: “misschien”.
Veilig
502 enquêtedeelnemers voelt zich bij een centrale vuurwerkshow veiliger dan in de situatie van de afgelopen jaarwisseling.
Belastinggeld
277 personen zijn er voorstander van het belastinggeld dat aan zo’n show wordt uitgegeven voor andere doelen te gebruiken.
Totaalverbod
768 enquêtedeelnemers zijn voorstander van een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk. 378 anderen ook, maar alleen als de gemeente een vuurwerkshow organiseert.
1039 personen geven op de vraag waarom men voorstander is van een totaalverbod als reden aan: mensen en dieren hebben minder overlast.
Tegenstanders van een totaalverbod geven in 307 gevallen aan dat vuurwerk bij de traditie behoort.
Uitstekende respons
De burgemeester is zeer tevreden over het aantal deelnemers aan de enquête: 1570 respondenten terwijl gehoopt was op een respons van ongeveer 1200. Hij wil het onderwerp bespreken in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Aangelegenheden van maandag 23 maart om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
Voor de totale resultaten van de vuurwerk-enquête 2020: klik hier.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Coronavirus: 'Samen Eten' 26 maart afgelast

Coronavirus: Geen missen in kerken

Volgend bericht →