Uitslagen en verslagen van 10 december 2006

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Uitslagen en verslagen van 10 december 2006

Iason dames senioren 1 kan niet stunten tegen koploper.zondag 10 december was er een heel thuisprogramma voor de teams van Iason. Heel veel derby’s werden gespeeld tegen HV Margraten.
Als eerste moest de D-jeugd tegen Margraten. Na de mooie overwinning van vorige week kwam er vandaag een moeilijke opgave. Margraten staat tweede en Iason gelukkig niet meer laatste. Voor de rust kon Iason de schade nog beperken tot 2-6. Na de rust kwam Margraten op dreef en ging met een mooie overwinning van 5-14 terug naar huis.
De C-jeugd speelde eveneens tegen Margraten.Beide teams draaien bovenaan de ranglijst mee. De teams waren heel erg aan elkaar gewaagd. In de rust was de stand nog gelijk 3-3. Hetzelfde beeld gaf de einduitslag 5-5 waardoor er geen wijziging gaat optreden op de ranglijst .
De beide B-teams moesten niet tegen Margraten. De B2 speelde tegen SVM. Op papier een gemakkelijke tegenstander maar dit bleek niet helemaal zo te zijn. Iason B2 begon heel goed aan de wedstrijd en stond in de rust al voor met 7-3. Hierna werd SVM veel gedrevener en wist de tweede helft te winnen(2-3) maar uiteindelijk bleek de voorsprong van Iason genoeg om de wedstrijd te winnen. Uitslag 9-6.
De dames van de B1 speelden tegen Noav. Iason staat nog steeds bovenaan terwijl Noav ook 5de staat. Een boeiende wedstrijd. In de eerste helft had Iason het moeilijk en wist maar nipt een voorsprong op te bouwen. Ruststand 5-3. Na de rust kwam iason beter in het spel en werd het duidelijk dat men verdiend bovenaan staat op de ranglijst. iason won met 16-8.
Dames A moest ook tegen Margraten. Margraten staat in het midden in deze eerste klasse. Iason kon de eerste helft goed bijbenen. Met een kleine achterstand werd de rust ingegaan: 6-8. Na de rust werd er door beide teams meer gescoord maar Margraten was toch de betere ploeg: 15-23.
De dames van senioren 1 probeerden het goede spel van afgelopen weken vandaag ook te spelen tegen koploper Margraten. Helaas vanaf het begin kwam Iason niet goed in het spel. Iason kwam wel nog voor met 1-0 maar hierna was het Margraten dat de wedstrijd dicteerde. Na 20 minuten stond een stand van 2-8 op het score bord.
Bij de rust had Iason nog een achterstand van 5 doelpunten: 6-11. Deze voorsprong werd nooit prijsgegeven door Margraten. Iason moest helaas de meerdere erkennen en verloor met 14-19.
Als laatste speelden de dames van iason senioren 2 ook tegen Margraten. De nummer een tegen de nummer laatst. In het begin kon Margraten nog bijhouden tot de stand van 3-3. Hierna scoorde Iason 6x op rij en stond voor met 9-3. Deze voorsprong werd vast gehouden tot aan de rust: 12-5.
Na de rust eenzelfde beeld. De speelsters en het publiek werden nog opgeschrikt door een ernstige blessure van een speelster van Iason. Zij werd op de cirkel hardhandig vastgepakt door een speelster van Margraten. Met een “scheurtje” achter het oor moest de speelster het veld verlaten en zich onder doktersbehandeling stellen.
Iason stond op dat moment voor met 20-9. De concentratie was weg en Margraten kwam iets korter bij maar de overwinning was nooit in gevaar. Uitslag: 22-14.
Volgend weekend de laatste wedstrijden van het jaar 2006.
Zaterdag 16-12 17.10 uur Dames B-1 uit tegen V en L
Zondag 17-12 13.00 uur D-jeugd thuis tegen Noav in de Bosdries
16.30 uur Dames-C uit Born
14.40 uur Dames-B2 uit tegen V en L
12.00 uur Dames-A uit tegen Swift
12.20 uur Dames sen. 1 uit tegen Zwart/wit
16.10 uur Dames sen. 2 uit tegen Zwart/wit

← Vorig bericht

Uitslagen en verslagen van 9 en 10 december 2006

Uitslagen en verslagen van 9 december 2006

Volgend bericht →