Uitslagen en verslagen van 2 december 2006

Voorpagina » Nieuws » Sport » Uitslagen en verslagen van 2 december 2006

Winst voor álle Iason-teams.Vandaag speelden bijna alle teams van Iason een thuiswedstrijd. Alleen de dames van de A -jeugd genoten van een vrije dag.
Als eerste speelde de D-jeugd een zeer belangrijke wedstrijd tegen Minor. Beide teams wisten al 1 keer te winnen en staan bijna onderaan op de ranglijst.
Iason maakte na 5 minuten de eerste goal. Minor liet zich niet uit het veld slaan en antwoordde met 3 goals achter elkaar. Hierna scoorden beide teams nog 1 keer en was de stand 4-2 met nog 1 minuutin de eerste helft te spelen. Gelukkig wist Iason nog een keer te scoren in de laatste minuut en keek tegen een kleine achterstand aan (3-4).
Na de rust duurde het bijna 8 minuten voordat Iason de gelijkmaker scoorde. Meteen een antwoord van Minor. (4-5). Iason haalde alles uit de kast en wist na 18 minuten gelijk te komen en kort voor het einde zelfs op voorsprong. Een verdiende overwinning voor de D-jeugd. 6-5
De dames van de C-jeugd speelden ook tegen Minor. Iason is medekoploper en Minor staat in de middenmoot. Iason liet hier ook geen twijfel over bestaan. Na 15 minuten stond er al 7-0 op het scorebord. Toen kon Minor pas de eerste keer scoren. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 9-1. Na de rust scoorden de dames van Iason weer 6 x op rij voordat Minor 1 keer kon scoren. Dit herhaalde zich nog een keer waardoor er een uitslag van 20-3 op het scorebord stond.
De dames van de B1 moesten ook al tegen Minor. Dit Iason team staat ook bovenaan de ranglijst terwijl Minor in het midden staat. de meiden van de B1 wilden niet onderdoen voor de clubgenoten en begonnen ook zeer voortvarend. In de rust de voorsprong reeds 10-4. Na de rust werd er nog een schepje bovenop gedaan en uiteindelijk werd er een stand van 25-6 bereikt.
De dames van de B2 moesten ook tegen Minor. Dit werd een wedstrijd met als inzet de tweede plaats. Dit Iason team wilde natuurlijk ook winnen en moest alles geven. Bij het rustsignaal bedroeg de kleine voorsprong (7-5). Na de rust werd er heel goed verdedigd waardoor Minor nog maar 1 keer kon scoren. Iason scoorden zelf nog 3 keer en won dan ook met 10-6.
Hierna speelden de dames van senioren 1 tegen Marsna 2 uit Meerssen. Marsna staat 3de met 13 punten uit 9 wedstrijden terwijl Iason 4de staat met 11 punten uit 9 wedstrijden. Als Iason kon winnen zouden beide teams gelijk staan. Iason begon zeer goed en stond na 20 minuten spelen al voor met 12-4. Hierna werd Marsna “wakker” en wist weer aan te klampen tot 13-10 wat ook de ruststand was. Na de rust werd de strijd harder en Marsna kwam zelfs langszij bij een stand van 16-16.
Gelukkig kreeg Iason toen weer een goede fase en scoorde 4x op rij. (20-16). Er stonden nog 10 minuten op de klok. Marsna wist het doel weer vaker te vinden en kwam weer gelijk tot 21-21. In de laatste minuut wist Iason nog 1 keer te scoren en won deze derby met 22-21.
Als laatste speelden de dames senioren 2 ook al tegen Minor. Iason staat nog steeds ongeslagen aan kop terwijl Minor derde staat. Er werd een mooie wedstrijd verwacht. Helaas was dit niet zo. Iason denderde vanaf het begin over Minor heen. Na 15 minuten stond er al een voorsprong van 8-2. Met de rust was de stand 10-4.
Na de rust kwam hetzelfde spel. Na 15 minuten was de stand al 19-8. Hierna werd Iason nonchalanter en speelde de wedstrijd rustig uit. De uitslag 21-13 was meer dan genoeg om de eerste plaats te houden.
Volgende week spelen alle Iason-teams thuis in de polfermolen op zondag 10 december
12.00 uur D-jeugd – Margraten
12.50 uur C-jeugd – Margraten
13.35 uur Dames B2 – S.V.M.
14.30 uur Dames B1 – Noav
15.25 uur Dames A – Margraten
16.45 uur Dames sen 1 – Margraten
18.00 uur Dames sen 2 – Margraten

← Vorig bericht

Wedstrijd Akkermans Cross in Valkenburg

Uitslagen en verslagen van 2 december 2006

Volgend bericht →