Uitslagen en verslagen van 24 en 25 maart

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Uitslagen en verslagen van 24 en 25 maart

Zaalcompetitie bijna voorbij!Op zaterdag 24 maart speelde dames senioren 1 tegen Marsna 2. Beide teams hebben dit seizoen in de kop van de eerste klasse meegedraaid.
Iason staat op een derde plaats en Marsna op een vierde. Vandaag gaven ze elkaar ook niet veel ruimte. Iason startte goed en behaalde een voorsprong in het begin van de wedstrijd. Voor de rust kwam Marsna langszij en zelfs op voorsprong met 8-7. Na de rust ging de stroeve wedstrijd weer gelijk op. Niemand kon uitlopen. Uiteindelijk kwam er een gelijk spel op het scorebord: 13-13.
Op zondag 25 maart moesten diverse teams spelen tegen Minor in Nuth. Als eerste begon de D-jeugd. Iason en minor staan bij elkaar op de ranglijst.
Men begon zeer gedreven. Er werd door de jeugd goed gescoord. Ruststand 6-5. Na de rust lukte het iets minder en wist Minor te winnen met 10-8.
Hierna moesten de kersverse kampioen (dames C) het opnemen tegen het bijna onder aanstaand Minor. Iason liet het duidelijke verschil zien. In de rust leidde men al met 3-6. Na de rust liep Iason verder uit en sloot deze wedstrijd af met een mooie 5-15 overwinning. Nu volgen voor dit team nog de kampioenswedstrijden in April.
Dames B2 staat op een 2de plaats, maar tegenstander Minor volgt meteen daarna. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De teams bleken inderdaad aan elkaar gewaagd te zijn. In de rust leidde Iason met 1 goal verschil: 3-4. Na de rust kwam hier uiteindelijk geen verandering in.
Uitslag 10-11.
Dames B1 staan op een mooie 2de plaats terwijl Minor op een 8ste plaats staat. In de eerste helft was van dit grote verschil totaal niets te merken. Minor speelde goed en Iason miste diverse kansen. De ruststand van 2-3 was aanleiding voor een donderpreek van de trainster/coach van Iason. Gelukkig had dit het gewenste resultaat. Minor kon nog maar 1 keer scoren terwijl Iason nog 7x het doel trof. Uitslag: 3-11.
Als laatste speelde dames senioren 2. Dit team is reeds kampioen. Minor staat derde en het zou een moeilijke wedstrijd kunnen worden. Iason miste vandaag ook nog drie basisspeelsters i.v.m. stagewerk. Iason begon heel goed en leidde na 4 minuten met 0-2. Na 12 minuten was de stand gelijk 4-4. Hierna nam Minor de leiding over.
Iason stond wisselend: gelijk of 1 a 2 doelpunten achter. Iason kon niet meer op voorsprong komen. De ruststand van 8-7 was nog acceptabel.
Na de rust hetzelfde beeld. Minor komt zelfs op 3 punten verschil:13-10. Hierna weet Iason de stand weer gelijk te maken 13-13 met nog 10 minuten te spelen.
Toen op dat moment een penalty door Iason werd gemist, was de weerstand gebroken. Minor won de wedstrijd verdiend met 19-14.
Bij het bedanken was Minor zo attent om de speelsters van Iason een bloemetje aan te bieden voor het behaalde kampioenschap. Een mooie geste die door de speelsters van Iason zeer op prijs werd gesteld.
Volgende week zondag spelen de dames van de A nog de inhaalwedstrijd tegen Leudal. Deze belangrijke wedstrijd wordt om 13.30 uur in Horn gespeeld.
Zowel Iason als Leudal spelen nog voor klassebehoud.

← Vorig bericht

Vechtpartij en op toezichthouders ingereden

Verslagen en uitslagen van 24 maart

Volgend bericht →