Uitslagen en verslagen van 6 en 7 januari

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Uitslagen en verslagen van 6 en 7 januari

Geen goed begin van dames senioren 1.Zaterdag 6 januari 2007 moest de D-jeugd van Iason weer aan de bak. De derby tegen Vilt/Be Quick stond op het programma.
Vilt draait bovenaan mee en Iason staat een stuk lager. De D-jeugd probeerde alles maar kon niet winnen. Uitslag 1-3
Dames C moest tegen Wijnandia. Iason C is koploper en moest makkelijk kunnen winnen daar Wijnandia bijna onderaan staat. Dit lukte ook. Iason won met 15-3.
Hierna bij dames B1 hetzelfde beeld. Iason staat 2de en tegenstander Esia bijna onderaan. Dit Iason team kon meer overtuigen en won met 33-6.
Dames B2 moest tegen Vilt/Be Quick. Deze wedstrijd werd uitgesteld tot 19 januari.
Op zondag 7 januari 2007 werden de thuiswedstrijden gespeeld in de bosdries.
Eerst kreeg dames A de koploper Loreal op bezoek. Een zware dobber meteen in het nieuwe jaar. Iason kreeg moeilijk vat op het spel en wist voor de rust maar 1 keer te scoren. Ruststand 1-13. Na de rust ging het iets beter. Iason maakte leuke aanvallen maar verloor toch met dikke cijfers: 8-25.
Dames senioren 1 moest het opnemen tegen het lager geklasseerde Explosion. De vorige ontmoeting ging met een klein verschil naar Explosion (14-11).
Iason wilde vandaag toch eens winnen van deze moeilijke tegenstander. Men begon meteen goed. Binnen de minuut was het 1-0. Helaas was Iason toen 16 minuten
niet in staat om nog eens te scoren terwijl Explosion wel 6x het doel trof. Gelukkig kon men in de volgende minuten weer in het spel komen en kon Iason bij halen tot 6-8.
Na de rust kwam men meteen op 1 doelpunt verschil: 7-8. Helaas volgde toen weer enkele minuten minder goed spel. Explosion nam een voorsprong: 10-14.
Iason wist wel nog 2x te scoren maar dit was niet genoeg. Uiteindelijk verloor dames senioren 1 met 12-14.
Als laatste moest dames senioren 2 hun koppositie verdedigen. Vandaag was ESC de tegenstander. ESC staat 2de op de ranglijst met een achterstand van 7 punten.
ESC liet niet veel ruimte. Iason kon geen duidelijke voorsprong voor de rust nemen. Ruststand 9-6.
Na de rust bleef het verschil ook drie doelpunten tot aan de stand 11-8. Iason scoorde toen 7x op rij en ESC maar 1 keer. Iason wist een voorsprong te nemen van 18-9.
De overwinning was toen al een feit en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld. Op deze tegenstander heeft Iason nu 9 punten voorsprong. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen. Er moet nog minimaal 2x gewonnen worden om echt kampioen te zijn.
Programma zondag 14 januari 2007.
12.00 uur Dames D thuis tegen Minor
14.00 uur Dames B2 uit tegen Kerkrade
17.00 uur Dames A uit tegen Marsna
16.20 uur Dames sen. 1 Uit tegen BDC
13.00 uur Dames sen. 2 uit tegen Merefeldia
Dames C en B1 zijn vrij.

← Vorig bericht

50 jaar getrouwd

Volleybaljeugd naar Valkenburg

Volgend bericht →