Uitslagen en wedstrijdverslagen 13 en 14 december 2008 Handbal S.V. Vilt/ Be Quick.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen en wedstrijdverslagen 13 en 14 december 2008 Handbal S.V. Vilt/ Be Quick.

C1 nestelt zich aan de kop.Uitslagen:
13-dec 10.00
D – SVM 0 – 7
C1 – V&L 22 – 4
C3 – Esia 1 -16
C2 – Zwart Wit 16 – 2
B – V&L 12 – 4
14-dec
A2 – Kerkrade, Kerkrade niet opgekomen
A1 – Zwart Wit 8 – 15
DS – Juliana 20 – 16
Wedstrijdverslagen:
Voor de dames senioren stond de thuiswedstrijd tegen Juliana op het programma.Het werd een spannende wedstrijd waarbij de beide teams elkaar in evenwicht hielden, er was steeds maar 1 of 2 doelpunten verschil. Rust 8-9. Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld tot 10 minuten voor het einde.Toen namen de dames van Vilt/ Be Quick het heft in handen en liepen een beetje meer op de tegenstander uit. Er werd tenslotte met 20-16 gewonnen.
Verslag: Maria Starren-Hendriks.
C1 nestelt zich aan de kop.De meiden van Vilt/Be Quick C1 hebben nu definitief de koppositie overgenomen. Ondanks het feit dat Minor een gelijk aantal punten heeft, is het doelsaldo van onze meiden een stuk beter. Echter Wijnandia en Zwart Wit zijn ook nog in de race om het kampioenschap. Dit duo staat op slechts twee punten van de kop.In de eigen sporthal de “Bosdries” stond V&L op het programma. Al snel bleken de meiden van Vilt/Be Quick de duidelijk betere ploeg. Er werd heel gretig gespeeld waardoor ook veel onrust en slordigheden in het eigen spel slopen. Desondanks werd er aan de lopende band gescoord. Vooral de snelle tegenaanval liep prima. Door enkele slordigheden mochten de meiden uit Geleen drie keer voor de rust scoren. De thuisploeg zette daar echter 13 eigen treffers tegenover. In de tweede helft bleef Vilt/Be Quick heer en meester in de eigen hal. Nu werd ook rustiger gespeeld. Door de opkomende vermoeidheid werden echter in de slotfase diverse kansen flink om zeep geholpen. De verdediging stond deze helft als een echt blok. Slechts door een wisselfout kon V&L welgeteld één keer scoren en kwam de uiteindelijke 22-4 zege geen moment in gevaar.
C2 maakt korte metten met Zwart Wit.De meiden van de C2 gingen rustig van start tegen hekkensluiter Zwart Wit, dat met kunst en vliegwerk een team op de been kon brengen. Na een aftastend begin schakelde Vilt/Be Quick een tandje hoger. Dit tempo kon Zwart Wit niet bijbenen en de doelpunten vielen dan ook als rijpe appeltjes. Gestaag werd de tussenstand bij rust uitgebouwd tot 5-1Ook in de tweede helft kon Zwart Wit geen potten breken. De meiden uit Berg en Vilt bleven de dienst uitmaken en speelden verzorgd handbal. Goede combinaties gecombineerd met goed rondspelen van de bal zorgden ervoor dat Vilt/Be Quick maar liefst 16 keer scoorde, Zwart Wit bleef steken op 2. Door deze zege staat de C2 op een goede vierde plek. Uitslag 16-2.
C3 heeft geen schijn van kans.Het ongeslagen Esia uit Eijs was in Berg en Terblijt te gast om tegen onze C3 te spelen. Al snel bleek dat Esia veel te laag ingedeeld is en daardoor ook in deze klasse op weinig tegenstand hoeft te rekenen. In de beginfase wisten de C3-meiden nog goed stand te houden tegen de grote C1- dames uit Eijs. Maar al snel begon de scorende motor van Esia op toeren te komen. Vanaf dat moment was er verdedigend gezien, weinig aan te houden. Na een 0-6 ruststand, zagen we in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ook aanvallend had Vilt/Be Quick weinig in de melk te brokkelen. Desondanks ging men nog strijdend ten onder, dat nog eens extra werd onderstreept met een late eretreffer, zodat niet met 0-16 maar met een op het oog betere 1-16 de kleedkamers konden worden opgezocht.
Verslagen: Jurgen Simon
De D’s speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen SVM. De eerste 10 minuten waren de dames nog niet opgewarmd en wakker. Er werd in de verdediging niet aangepakt en de tegenpartij kon makkelijk scoren. De meiden van SVM verdedigden een stuk fanatieker. En met een zeer goede keepster in het doel lukte het niet om een goal te maken. De rust werd ingegaan met een 0-4 achterstand.In de tweede helft werd er duidelijk fanatieker verdedigd maar helaas wist men nog steeds niet te scoren.Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-7 verloren.Dus dames, jullie weten wat er komende training op het programma staat……
Verslag: Inge Duijsings-Frissen.
Bteam Vilt/Bequick overtuigend langs V&L. Afgelopen zaterdag won het B van Vilt/Bequick overtuigend van V&L uit Geleen. In de Bosdries scoorde de thuisploeg vanuit alle posities. Maartje Zwakenberg hield, geholpen door een prima verdediging, alles wat er maar te houden was. De ruststand was 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede 25 minuten speelde Vilt/Bequick eveneens een puike partij. Geconcentreerd werden mooie aanvallen in scores omgezet. Opvallend was het feit dat de cirkelspeelsters Kimmy Palmen en Esmee Coenen gedurende de hele partij goed gevonden werden. Beide speelsters rondden geweldig af. Na vijftig minuten namen de B-dames van Vilt/Be Quick een verdiend luid applaus, na een 12-4 overwinning, in ontvangst.
Verslag: Ad Bus
A1 Vilt/Bequick beleeft offday tegen Zwart-Wit Zondag troffen de dames van het A1 van Vilt/Bequick thuis Zwart-Wit uit Oirsbeek. Vanaf het begin zetten de gasten veel druk op de verdediging van de Vilt/Bequick. Ook aanvallend werd er veel pressie uitgeoefend op de aanvalsters van Vilt/Be quick. Zo kwamen de schutters niet in scoringspositie. Keepster Emma Urlings had in de eerste dertig minuten geen vat op de schoten van de fantastische rechterhoekspeelster van de gasten. De rust werd bereikt met een 4-7 achterstand voor Vilt/Bequick. In de tweede helft hadden de meiden van de coaches Ad Bus en Connie Biermans geen verweer meer tegen het gevarieerd aanvalsspel van Zwart-Wit. Verdedigend vergat het team alle afspraken en aanvallend bleef het moeilijk om het net achter de doelvrouw van Zwart-Wit te vinden. De eindscore,8-15, was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Op de overwinning van de gasten was niets af te dingen, maar Vilt/Bequick had eigenlijk ook een echte off-day. Dat hoort bij sport en kan gebeuren.
Verslag: Ad Bus
Programma: 20-dec
Margraten- C3; Margraten
Margraten – D; Margraten
Wijnandia – B; Hulsberg
Olympia – C2; Kerkrade West
Olympia – C1; Kerkrade West
De handbalcompetitie begint weer op 3 januari 2009.

← Vorig bericht

Kerstsfeer in de Schoonbronstraat

Van A-nders naar B-eter of SETA (samen maar toch alleen)

Volgend bericht →