Uitslagen en wedstrijdverslagen 20 december 2008 Handbal S.V. Vilt/ Be Quick.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen en wedstrijdverslagen 20 december 2008 Handbal S.V. Vilt/ Be Quick.

C1 herfstkampioen.Wedstrijdverslagen:
Voor de D jeugd een uitwedstrijd tegen Margraten. Met een dunne selectie werd er vol goede moed gestart.De tegenpartij ging sneller van start waardoor er al snel tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken. Daarna kwam dan toch de eerste treffer aan onze kant. Ruststand 3-1.In de tweede helft waren beide teams in evenwicht. Vele verwoede pogingen om te scoren maar door goed keeperswerk aan beide kanten werd er nog maar 2 keer gescoord. Eindstand 4-2 in het voordeel van Margraten.
Verslag: Inge Duijsings-Frissen
B-team Vilt/BeQuick naar winst in Hulsberg.
Het B-team van Vilt/Be Quick speelde zaterdag een spannende wedstrijd tegen Wijnandia te Hulsberg. De meiden van Vilt/Be Quick speelden grote delen van de eerste helft verdedigend sterk. Aanvallend liep het in de eerste minuten wat stroef, maar gaandeweg de partij kwamen weer de ‘oude’ aanvalspatronen uit de verf. Keepster Maartje Zwakenberg van Vilt/Be Quick verrichtte goed werk, net zoals de doelvrouw van Wijnandia overigens. Bij rust leidde Vilt/Be Quick met 5-3. In de tweede 25 minuten kregen de meiden van de coaches Ad Bus en Mariëlle Urlings te maken met een offensief opererende dekking van de thuisploeg. Toch scoorde Vilt/BeQuick in die belangrijke fase enkele fraaie doelpunten door het vrijlopen zonder bal. Verdedigend werden de schutters van Wijnandia op afstand gehouden, en zo kon Maartje Zwakenberg veel ballen goed verwerken. Vilt/BeQuick won uiteindelijk volkomen verdiend met 9-5. Het team traint hard en de positieve resultaten van de laatste weken komen dus niet uit de lucht vallen.
Verslag: Ad Bus
C1 herfstkampioen!
Ondanks het feit dat er niets te winnen valt met de titel herfstkampioen, heeft Vilt/Be Quick C1 het handbaljaar in stijl afgesloten. In een uitwedstrijd waarbij alleen de eerste tien minuten tegenstander Olympia C1 enigszins mee wist te komen, stond vooral de eerste helft in het teken van een opvallende scheidsrechter. Hij strooide kwistig richting Vilt/Be Quick rond met minutenstraffen en gele kaarten waardoor het handballen naar de achtergrond schoof. Toen coach Jurgen Simon een voorzichtige opmerking maakte kreeg ook hij prompt een 2 minutenstraf. Hierdoor stond Vilt/Be Quick, dat al een veldspeler op de strafbank had zitten, plotseling met nog maar 4 spelers in het veld. Knap was dat de blauwbloezen gedurende deze 2 minuten met 2 spelers minder geen tegendoelpunt incasseerde. Sterker nog, er werd zelfs gescoord. Ondanks de zelfingenomen scheidsrechter, kon hij niet voorkomen dat Olympia bij rust tegen een 1-7 achterstand aan keek. In de tweede helft speelde Vilt/Be Quick een stuk rustiger en beter georganiseerd. Ondanks dat de scheidsrechter Kimmy opnieuw twee minuten naar de bank verwees, bleef Vilt/Be Quick rustig het eigen spel spelen. Spelers wisten elkaar beter en sneller te vinden en ook het doel van de tegenstander werd vakkundig onder vuur genomen. De uiteindelijke eindstand van 3-17 had eigenlijk hoger moeten uitvallen, ware het niet dat de man in het zwart vijf fraaie acties van Vilt/Be Quick afkeurde. Met deze wedstrijd zit de helft van het seizoen er op. De C1 neemt een trotse eerste plek in, gevolgd door Minor en Wijnandia. Op 3 januari is de topper in Hulsberg tegen Wijnandia, een week later gevolgd door het thuisduel tegen Minor.Verslag; Jurgen Simon C2 geeft zege uit handen.Ook de C2 van Vilt/Be Quick had in Kerkrade Olympia C2 op het programma staan. Net als bij de C1 werd het een verhaal van de scheidsrechter. Na een goede start van de meiden van Vilt/ Be Quick werd door goed samenspel een goede 1-4 ruststand bereikt. Ook in de tweede helft bleef men een stuk sterker dan de tegenstander. Met nog vijf minuten op de klok keek Olympia zelfs tegen een 3-8 achterstand aan. Enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, overigens niet dezelfde heer als bij de C1, hielp Olympia weer in het zadel. De meiden van Vilt/Be Quick waren zo onder de indruk van de referee, dat de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Met nog een minuut te spelen maakte de thuisclub zelfs de 8-8 gelijkmaker. Vrijwel gelijk aan het slotsignaal werd de ellende nog groter. Een wanhoopsworp van Olympia zeilde achter keepster Laurie tegen het net, waardoor een onterechte 9-8 nederlaag werd geleden. De C2 gaat de wisseling van het jaar in met een veilige plek in de middenmoot.
Verslag: Jurgen Simon
Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2009 toe.

← Vorig bericht

Ouderwets kribje kijken met kerstmis

Klok Oude Kerk Berg in Geulhem

Volgend bericht →