Uitslagen en wedstrijdverslagen 22 en 23 november

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen en wedstrijdverslagen 22 en 23 november

Wedstrijd A1 op zondagavond wegens hevige sneeuwval afgelast22 november:
Esia- D 0-7
BFC-C1 4-13
Sittardia- C2 19-6
23 november:
M&G-DS 24-19
Heerlen-A2 9-17
Sittardia-A1 niet doorgegaan
C1 stoomt door
Voor de meiden van de C1 stond het altijd moeilijke BFC in Beek op het programma. Echter: van de fanatieke aanhang en spelwijze van de Beekse club was afgelopen weekeinde maar weinig te zien. Nog voordat BFC in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was, keek men – na een bliksemstart van onze blauw/zwarte combinatie – al tegen een 3-0 achterstand aan. BFC herpakte zich even met name door de sprong- en werpkracht van hun grote opbouwster. Dit resulteerde ook in twee doelpunten van haar. Nadat Vilt/Be Quick haar van een mandekker (Kimmy en daarna Jill) voorzag, wist zij in de rest van de wedstrijd nog slechts één keer te scoren. Ondanks het feit dat er – in verband met een slaapfeestje – enkele speelsters maar drie uur geslapen hadden, was daar op het veld weinig van te merken. Ook nadat al halverwege de eerste helft Kimmy met een rugblessure de wedstrijd verliet, bleven onze meiden hun taken goed vervullen. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht werd er prima gespeeld. De trainingsvarianten leidden meer dan eens tot doelpunten. Na een 8-2 ruststand ging de C1 ook in de tweede helft vrolijk door met goed samenspel, en prima uitgevoerde combinaties. Goed te noemen is ook dat andere meiden het doel weten te vinden. Niet alleen Noé (6x) en Kimmy (4x) maar ook Roby (2x), Robin en Loraine wisten het net te bollen terwijl aan de andere kant Ivana enkele prima reddingen in petto had waardoor de 13-4 zege meer dan verdiend was. Een ander positief feit is dat vier speelsters hun slaapfeestje voortijdig afbraken om hun team niet in de steek te laten. Zelfs een zieke Manou wilde het team niet in de steek laten terwijl Mara en Britt de C1 prima kwamen uithelpen.
Aanstaande zaterdag treffen overigens beide koplopers Vilt/Be Quick en Zwart Wit elkaar in de Bosdries. Aanvang 10.50 uur.
Verslag: Jurgen Simon
Het Dteam speelde een uitwedstrijd tegen Esia in Gulpen. De verwachtingen waren hoog gespannen na de goede wedstrijd van vorige week.
Maar de eerste helft was alles behalve goed. Weinig tempo, slecht balspel en als er op goal werd gegooid werd de keepster van de tegenpartij slechts warmgegooid…..bijna alles op de handen. De rust werd met 0-2 voorsprong ingegaan.
Na een goede peptalk werd de tweede helft wel snel en goed samen gespeeld. Een aantal mooie passeer bewegingen en snelle tegenaanvallen leverde een paar mooie goalen op. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-7 gewonnen.
Verslag: Inge Duijzings-Frissen
A2 wint ruim van Heerlen A1 in uitwedstrijd: 9-17
De dames van de A2 speelden weer een mooie wedstrijd tegen het veel lager geklasseerde Heerlen.
Hoewel het in de eerste 10 minuten gelijk opging en onze meiden zich in eerste instantie lieten overtroeven door de fysieke kracht van de behoorlijk uit de kluit gewassen thuisploeg, herpakten ze zich en gingen goed verdedigen. Met een man op manverdediging van de sterkste speelster van Heerlen en wisseling van 4-2 verdediging in 5-1 wisten de dames de rust in te gaan met een 5-9 voorsprong.
Na de rust een veel sterker Vilt/BeQuick, snelle aanvallen en mooie breaks resulteerden in mooie goals van veel verschillende meiden, Amy, Nienke, Maxime, Britt, Denise en Kelly wisten allen te scoren, terwijl Romy vele kansen had maar ze helaas net niet benutte. Onze meiden bleven correct aanvallen, Heerlen deed dat helaas niet, dat resulteerde ook in 2 min en waarschuwingen aan hun kant.
Zelfs ondergetekende moest het verbaal ontgelden bij een opmerking. Nee dit was geen team om trots op te zijn en als ik hiervan coach was had ik allang het bijltje erbij neergegooid, de coach voedde echter
dit gedrag, schandalig!!! Het resulteerde wel in een dikke overwinning voor onze meiden 9-17!!
Verslag: Monique Ubags-Erens
De wedstrijd van de A1 uit tegen Sittardia is ivm de hevige sneeuwval zondagavond niet doorgegaan.
29 november:
10.00 uur D-V&L
10.50 uur C1-Zwart Wit
11.35 uurC2-Noav
30 november:
13.00 uur A2-BDC
6 december:
12.00 uur Margraten-C2
7 december
12.00 uur Margraten-A2
13.05 uur Margraten-DS
14.00 uur SVM-A1

← Vorig bericht

Heren van Falco 3 kampioen en promotie naar 1ste klasse

Basisonderwijs situatie is niet rooskleurig in Valkenburg a/d Geul

Volgend bericht →