Uitslagen en wedstrijdverslagen 8 en 9 november 2008

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen en wedstrijdverslagen 8 en 9 november 2008

Winst voor op een na alle teamsUitslagen
8-nov
10.00 Esc D 1 – 5
10.45 VenL C3 5 – 9
10.50 MenG C1 4 – 6
14.25 Wijnandia C2 9 – 13
9-nov
14.00 Heerlen B 7 – 13
13.00 A2 Olympia 14 – 19
14.05 A1 Wijnandia 11 – 9
15.10 DS Wijnandia 21 – 18
A1 Vilt/BeQuick wint van Wijnandia na thriller
Voor het A1 van Vilt/BeQuick stond zondag de thuiswedstrijd tegen Wijnandia op het programma. Beide teams maakten er een spannende pot met een thrillerachtig einde. De gasten namen een 2-0 voorsprong voordat Vilt/Be Quick aan scoren toekwam. Keepster Emma Urlings van Vilt/Be Quick had in het begin geen zicht op de schoten van de goede opbouwers uit Hulsberg. Verdedigend had Vilt/Be Quick nogal wat moeite met het gedegen cirkelspel van Wijnandia. Vera Verheggen en Sharona Meertens scoorden echter en zo werd de rust bereikt met 4-4. In de pauze gaf trainer Ad Bus zijn meiden de opdracht om via snelle breaks een voorsprong te nemen. Dat lukte niet echt; de breaks werden iets te gehaast gelopen. Door een aantal doelpunten van wederom Vera Verheggen, Sharona Meertens en Daniëlle Habets nam Vilt/Be Quick een ogenschijnlijk beslissende voorsprong. Wijnandia haakte echter aan door twee doelpunten van hun schutter op de linker-opbouwpositie. Emma Urlings, die zich uitstekend herstelde na het wijfelde begin, stopte op een cruciaal moment in de wedstrijd een 7-meter. In de laatste twee spannende minuten kregen beide teams nog scoringskansen, maar de keepsters hielden hun doel schoon. Na 60 minuten konden de meiden van Vilt/BeQuick een 11-9 overwinning vieren.
Verslag: Ad Bus
De meiden van de C1 gingen naar Gulpen voor een bezoek aan MenG Optimo. Mede door een blessure van Kimmy moesten er enkele wijzigingen in de opstelling gemaakt worden. Dit had duidelijk gevolgen in het veld. In de eerste helft stond er een onherkenbaar en vooral onwennig Vilt/Be Quick op het veld. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht verzaakten de blauwbloezen hun taken. Heel moeizaam werd het doel van de tegenstander gevonden terwijl Optimo makkelijk aan doelpunten kon komen. Na een donderspeech in de rust (3-3) en enkele omzettingen kwam een herboren Vilt/Be Quick binnen de lijnen. Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft toog men georganiseerd en snel richting vijandelijk doel. Loraine had enkele malen pech en vond o.a. lat en binnenkant paal op haar weg. Steeds makkelijker en sneller vond de de eigen medespeelster, terwijl ook de break enkele malen goed werd uitgevoerd. Alleen perfect keeperswerk van de Optimo-keepster voorkwam enkele glaszuivere doelpunten en een voortijdige ruime beslissing. Desondanks liep de C1 uit naar een 6-3 voorsprong. Ook de de verdediging stond in de tweede helft als vanouds en pas een minuut voor het einde moest Ivana het antwoord schuldig blijven op een Optimo-schot: 6-4. De eerstvolgende wedstrijd (op 22 november) zal aangeven waar onze C1 staat. Dan staat de kraker tegen BFC op het programma met als inzet de eerste plek in de tweede klasse C.
Verslag: Jurgen Simon
Vandaag een uitwedstrijd van het D team tegen ESC in Stein.
Na de nederlaag van vorige week, waarbij goed verdedigd werd maar helaas maar een keer gescoord, waren we zeer gemotiveerd om deze keer wel goalen te gaan maken.
Ook nu stonden de dames weer zeer sterk te verdedigen. En dit keer lukte het wel om te scoren. Door veel sneller balspel werd de tegenpartij regelmatig uitgespeeld. Via 0-1, 1-3 werd het uiteindelijk 1-5 voor Vilt-BeQuick. Door de grote inzet en beter benutten van de kansen een verdiende overwinning.
Verslag: Inge Duijzings-Frissen.
A2 tegen Olympia A1;
De A2 moest het deze zondag opnemen tegen het A1 team van Olympia, dat lager geklasseerd stond dan onze dames.
Toch gingen de meiden van Vilt-BeQuick niet goed van start, weliswaar was het eerste doelpunt voor ons, maar daarna scoorde Olympia toch gemakkelijker dan onze dames. het werd dan ook al snel 2-5 voor de tegenpartij.
Na de topscoorster van Olympia te hebben vastgezet kwamen de Viltse meiden even korterbij, maar toen vielen er gaten aan de andere kant waardoor Olympia kon gaan rusten met een 7-14 voorsprong.
Met een moeilijke missie gingen de meiden de tweede helft in en wat niet meer werd verwacht gebeurde.
De meiden knokten zich terug, ze scoorden doelpunt na doelpunt en Olympia wist maar liefst een kwartier lang niet te scoren.
De tussenstand was inmiddels 13-14, maar liefst 6 doelpunten achterstand hadden ze weggespeeld, maar toen was de koek
ook op. Door vermoeidheid werd er minder alert verdedigt, waardoor er 2 keer 2 minuten straftijd volgde aan Vilt/Be Quickse kant en er dus ook 2 penalties volgden die benut werden. Stand 13-16, Vilt/Be Quick kreeg zelf ook nog 2 penalties, maar benutte deze niet,
Olympia scoorde nog 2 maal en Vilt/Be Quick nog slechts 1 waardoor de eindstand 14-19 werd.
Toch een compliment voor de dames die zich zover teruggeknokt hebben, helaas hebben ze het in de eerste helft laten liggen.
Verslag: Monique Ubags-Erens
Dames B1 Vilt / Be Quick winnen in Heerlen.
De dames van de B1 moesten vandaag uit in Heerlen. De dames vandaag onderleiding van Marielle Urlings, omdat Ad rond dezelfde tijd een wedstrijd met de dames A1 had, wisten het net als 2 weken geleden weer erg lang en erg spannend te houden. De dames kwamen op een 1-0 achterstand. Maar al snel werd het 1-1 door een goal van Ivana. De dames gingen met 4-2 in hun voordeel de rust in.
Na de rust kwam de dames van Vilt/Be Quick en Heerlen weer op gelijke hoogte. Na een paar minuten kwamen de meiden van Vilt/Be/Quick weer goed op gang en zorgde de prachtige doelpunten van Esmee, Laurie en Rowie op een grotere voorsprong. Na een mooie bal van Noé na Rowie werd er een prachtige break gelopen en werd de kans goed benut om de voorsprong nog groter te maken. In de laatste seconden wist Fleur nog een doelpunt te maken na een haastig genomen vrijeworp. Mex en Ivana kiepten ieder een helft en hebben dit uitstekend gedaan. Eindstand 7 – 13
Verslag: Marielle Urlings.
Programma komende twee weken:
Programma
15-nov
10.00 C3 ESC
10.45 C2 Born
11.30 B Esia
16-nov
13.55 Olympia DS Kerkrade West
12.45 Gemini A2 de Joffer Voerendaal

← Vorig bericht

Verslag van 8 november

Fraktie AB kreeg al een reaktie

Volgend bericht →