Uitslagen/wedstrijdverslagen 20 en 21 september 2008.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen/wedstrijdverslagen 20 en 21 september 2008.

Bij de thuiswedstrijden werden de nieuwe sponsors gepresenteerd.Zaterdag werd de eerste competitiewedstrijd van de D’s gespeeld, een thuiswedstrijd tegen Noav.
Voor aanvang van de wedstrijd werden nieuwe shirtjes uitgedeeld. Ook kregen de dames echte sporttassen uitgereikt door het bestuur van onze vereniging. Na een fotosessie werd er gestart met de warming-up.
De eerste helft verliep aanvankelijk wat afwachtend en scooren ging moeizaam gezien de 1-0 ruststand. In de tweede helft wist ook Noav het doel te vinden en stond het lange tijd 1-1. Maar gelukkig werd er vlak voor het einde toch nog een keer gescoord en dus werd de eerste wedstrijd verdiend gewonnen met 2-1.
Verslag: Inge Duijsings-Frissen
Dames B Vilt/BeQuick en Iason delen punten in Berg

Zaterdag speelden de dames B van Vilt/BeQuick hun eerste wedstrijd van de competitie tegen Iason. Het werd een spannende partij waarin de gasten uit Valkenburg doeltreffender waren in de eerste helft. De meiden van Iason kwamen door twee uitgespeelde systemen en een schot van afstand aan hun doelpunten. Vilt/Be Quick kon in de eerste 25 minuten slechts één keer scoren. Ruststand : 1-3. In de tweede helft toonden de meiden van trainer/coach Ad Bus meer lef. Laurie Linckens en Rowie Urlings scoorden technisch fraaie doelpunten. Het sterke punt van Vilt/Be Quick was de gehele partij de verdediging waarbij iedereen keihard werkte. Keepster Maartje Zwakenberg keepte een puike partij. Gezegd moet worden dat ze daarbij goed gesteund werd door de verdedigers voor haar. Zo zag de doelvrouwe van Vilt/Be Quick veel ballen lang van te voren aankomen. Opvallend was verder het goede blokken van Vilt/Be Quick. Iason kwam toch op voorsprong, maar de thuisploeg scoorde en kwam weer langszij. In de laatste minuten had Vilt/Be Quick pech: Kimmy Palmen en Rowie Urlings raakten de paal. Toch was de puntendeling, gezien het spelbeeld over 50 minuten terecht.

Verslag Ad Bus

Adio/Juliana-Vilt/BeQuick A2 8-11

Het jonge A2 team begon deze eerste competitiewedstrijd tegen het combinatieteam van Adio/Juliana niet geheel onvoorbereid. Na de diverse trainingen en het Heuvellandtoernooi, nam het A2 team afgelopen weekend deel aan het BENELI-toernooi in Roermond. Daar moest het team het opnemen tegen de sterke kadetten-teams van Belgisch Limburg, waaronder Overpelt en Hasselt. Tegen deze teams moesten ze vooral in de verdeding flink aan de bak.

Dat ze van deze dag veel geleerd hadden, bleek uit de ijzersterke verdediging tegen Adio/Juliana.

Vilt/BeQuick kwam al snel op voorsprong en lieten dat de hele wedstrijd zo. De tegenpartij had echter een geweldige cirkelspeelster die ook nog eens goed op de opbouw uit de voeten kwam.

Door mandekking van Nienke en goed sluiten van de rest van de verdediging als ze haar kans rook, kon deze moeilijk tot scoren komen. Een tegenvaller was wel het uitvallen van Amy door een blessure in de tweede helft, wellicht was het verschil dan nog duidelijker geweest. De rest van de meiden hebben dit echter prima opgevangen door tot het uiterste te gaan.

Het A2-team won dan ook verdiend hun eerste wedstrijd als A-team met 8-11

Zou dat mede door de nieuwe shirts komen?

Verslag: Monique Ubags-Erens

← Vorig bericht

Zwemclub Valkenburg mist nipt de overwinning

Uitslagen weekend van 20 september

Volgend bericht →

Plaats een reactie