Uitslagen/wedstrijdverslagen 27 en 28 september 2008.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Uitslagen/wedstrijdverslagen 27 en 28 september 2008.

Eerste thuiswedstrijd dames seniorenZaterdag 27 september:
Adio – Vilt Bequick D 9-5
ESC -Vilt Bequick b 10-6
Zondag 28 september:
Vilt Bequick A2 – M en G 18-18
Vilt Bequick A1 – BFC 10-8
Dames senioren Vilt Bequick – Zwart Wit 23-10
Minor – Vilt Bequick C3 9-6
Minor – Vilt Bequick C2 9-3
Minor – Vilt Bequick C1 5-13
Vandaag hadden de dames senioren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en natuurlijk wilden ze winnen vandaag. Omdat er eerst teamfoto’s genomen moesten worden, was de wedstrijdvoorbereiding wat kort. Er was weinig warming up geweest en Diandra had nog geen bal gehad toen de scheidsrechter het eerste fluitsignaal gaf.
De wedstrijd begon wat mat en na 10 minuten was de stand 2-1. Toen ondekten de dames dat ze beschikken over een dodelijke en snelle tegenaanval. Vervolgens werd via 5-1 uitgelopen naar 11-5 bij rust. Na de rust was het weer even zoeken naar de snelle tegenaanval. Maar toen die begon te lopen was de spanning al snel uit te wedstrijd, de eindstand was dan ook 23-10. De pluspunten van deze wedstrijden, iedereen (behalve Diandra) heeft gescoord, de snelle tegenaanval liep geweldig en speciale vermelding voor de come-back van Edith. Met 4 doelpunten en een paar geweldige breaks was ze weer terug als vanouds.
Volgende week een zware uit-derby tegen Iason 2, komt hen allen aanmoedigen, dit kunnen ze gebruiken.
Verslag Patricia Caubergh-Meertens
Knappe 10-8 zege Vilt/BeQuick A 1 op BFC
Zondag begon de competitie voor het A1 team van Vilt/BeQuick. Het sterke BFC A2 kwam op bezoek in Berg. Vanaf de eerste minuut waren de meiden van de coaches Ad Bus en Connie Biermans bij de les. Het thuisteam ging overigens gehavend het veld in: schutter Joany Defaux is wekenlang uitgeschakeld en spelverdeelster Ellen Costongs zal niet veel wedstrijden kunnen spelen vanwege stageverpichtingen. Tessa Biermans nam de taak van Ellen echter vol overtuiging op zich. Vilt/Be Quick liep in het begin snel uit naar 3-0 en was totaal niet onder de indruk van het snelle spel van BFC. Emma Urlings keepte als vanouds prima; Vera Verheggen en Sharona Meertens scoorden een aantal maal. De ruststand was 6-2 in het voordeel van Vilt. In de tweede 30 minuten leek alles voorspoedig te verlopen voor Vilt/BeQuick. Bij 9-4 besloot de coach van BFC over te gaan op pure mandekking. De meiden van Vilt/Be Quick raakten ineens de kluts kwijt en speelden veel ballen direct in de handen van de tegenstanders. Een viertal breaks waren het gevolg. Trainer/coach Ad Bus had zijn handen vol om zijn team weer op het juiste spoor te krijgen. Juist in die fase hield Danëlle Habets de schutter op links goed uit de wedstrijd,en daarbij scoorde zij ook nog een belangrijk doelpunt. Opmerkelijk was het optreden van ‘cirkel’ Nienke Maes, speelster van het A2. Zij werd uitstekend bediend door de aanvallers van Vilt en Nienke kon scoren. Al met al was op de overwinning met 10-8 van Vilt/BeQuick op het team uit Beek niets af te dingen. Het was een teamzege waarbij elke speelster 200% inzet toonde. De scheidsrechter verdient overigens een compliment: hij zag alles, ook de technische fouten die beide partijen maakten.
Verslag Ad Bus
Goed spel Vilt/BeQuick B’s ondanks nederlaag in Stein.
Het B-team van Vilt/BeQuick speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen het sterke ESC’90 uit Stein. In de bespreking voor de wedstrijd gaf trainer/coach Ad Bus zijn meiden mee dat zij fel moesten verdedigen. Blijkbaar had het team de woorden niet goed in zich opgenomen, want binnen vijf minuten liep ESC al uit naar 3-0. Ineens echter legden de B’s van Vilt/Be Quick hun respect voor de tegenstander af en scoorden Rowie Urlings en Laurie Linckens, mede door goed cirkelspel van aanvoerster Fleur Huntjens. Mex Ackermans keepte bij Vilt/Be Quick een pracht partij. De strijd ging gelijk op en verdedigend waren Kimmy Palmen, Nikki Beckers en Loraine Meertens en Esmee Coenen ijzersterk. De rust werd bereikt met een 6-4 voorsprong voor ESC. In de tweede 25 minuten stond Ivana Kaumans tussen de palen bij Vilt. Zij keepte geweldig. Chantal van de Booren hield de schutter van ESC nu wél knap bij het doel weg. Bij 7-6 (fraai doelpunt Mex Ackermans)leek Vilt/Be Quick op een gelijkspel af te stevenen, maar het team uit Stein sloeg in die fase twee keer toe. Vilt/Be Quick was gedwongen snel af te werken, maar Esmee Coenen richtte helaas een paar keer te hoog. Na vijftig minuten stond er een 10-6 eindstand op het scorebord. Ondanks de nederlaag verdienen de dames B van Vilt/BeQuick een groot compliment: inzet was weer dik in orde, verdedigend speelde men 40 minuten goed. Het team moet alleen aanvallend sterker worden, maar daar kan men op trainen..
Verslag Ad Bus
Een ontketend C1 speelde zondag tegen Minor C1 met de neuzen één richting op. Vanaf het eerste fluitsignaal van de strak fluitende scheidsrechter nam Vilt/Be Quick het heft in handen. Combinaties liepen prima terwijl ook goed cirkelspel diverse malen voor succes zorgde. Na een snelle 5-0 voorsprong haperde het motortje even maar men pakte snel de draad weer op. Ook de break verliep enkele malen succesvol. Daarbij kwam dat keepster Ivana liefst vier strafworpen wist te stoppen. Ook in de tweede helft verslapte het spel van de blauwbloezen niet. Er werd nog een schepje boven op gedaan. Vrijwel alle kansen werden doeltreffend afgerond terwijl de tegenstander aan de andere kant weinig ruimte en dus weinig kans werd geboden. De uiteindelijke zege met 13-5 was dan ook meer dan verdiend.
De C2 speelde eveneens in Nuth tegen Minor C2. Ondanks dat het een middagwedstrijd betrof, leek het wel of Vilt/Be Quick nog de slaap in de benen had. Minor was iedere keer een stapje sneller en daardoor ook doeltreffender. Ondanks dat er enkele malen leuk werd gecombineerd waren sommigen toch nog iets te bang om richting doel te werpen. De tegenstander echter niet en liep dan ook langzaam maar zeker uit. Dat Minor de punten in eigen huis hield (9-3 eindstand) was uiteindelijk verdiend.
De C3 onmoette als eerste zondag de groene ploeg uit Nuth. De lokale C3 was net iets brutaler dan onze eigen meiden. Met een beetje meer lef had er voor Vilt/Be Quick meer ingezeten dan de uiteindelijke 9-6 nederlaag.
Verslagen :
Jurgen Simon
Dit keer had het D team een uitwedstrijd tegen Esia. In tegenstelling tot vorige week werd er volop gescoord. Via een 1-0 achterstand werd het 3-1 en uiteindelijk een ruststand van 5-3 in het voordeel van Esia. Onze dames lieten in de verdediging een steekje liggen. Er werd vaak te laat uitgestapt of niet goed op de bal verdedigd waardoor de tegenpartij makkelijk kon scoren. Ook hun lengte voordeel werd goed benut.
In de tweede helft werd welliswaar opnieuw door onze dames gescoord maar ook de tegenpartij wist het doel weer een aantal keer te vinden.
Uiteindelijk werd de wedstrijd met 9-5 verloren. Complimenten voor de 5 goalen. Volgende keer weer steviger in de verdediging staan en dan komen de punten vanzelf.
Verslag:Inge Duijsings-Frissen
Vilt/BeQuick A2-MenG Optimo A1 18-18
De meiden van het A2 team gingen voortvarend van start in deze bloedstollende wedstrijd, wetende dat de tegenstander hun eerste wedstrijd vorige week met 31-4 winnend had afgesloten.
In de eerste aanval werd meteen het doel gevonden door Maxime 1-0.
Daarna ging de wedstrijd gelijk op via 1-2, naar een 5-2 voorsprong voor Vilt/BeQuick door mooie treffers van alweer Maxime en Britt. Daarna zakte het tempo vooral aanvallend waardoor MenG Optimo kon terugkomen en met rust zelfs een voorsprong van een doelpunt had.
Ruststand 6-7.
Na rust een keeperswissel en andere samenstelling van team, wat hun even in de problemen bracht, met name in verdedigend opzicht. Denise scoorde echter 3 fraaie doelpunten op een rij vanaf links, maar kon niet voorkomen dat MenG uitliep tot 10-15.
Dat dit jonge A-team over een enorme vechtlust beschikt, laat het volgende verloop van de wedstrijd zien.
Via een paar snelle uitbraken en goed verdedigen en het stoppen van een penalty en het krijgen van wat meer zelfvertrouwen in de goal van onze tweede keepster Maxime werd de stand 17-18.
Na een alles of niets offensief met man op man verdediging wist Britt de bal te ontfutselen van de tegenpartij en scoorde uit een fraaie break de gelijkmaker 18-18!
Met nog 30 sec op de klok werd de wedstrijd kalm uitgespeeld, een mooie prestatie van dit jonge A team met een trotse coach aan de zijlijn.
Verslag Monique Ubags-Erens
Programma voor de komende weken:
Zaterdag 4 oktober
Vilt Bequick C2 – BFC 10.00 uur
Vilt Bequick C1 – Marsna 10.45 uur
Zondag 5 oktober
ESC – Vilt Bequick A1 15.00 uur Merode Stein.
Iason – Dames senioren Vilt Bequick 17.25 uur Polfermolen
Zondag 12 oktober
Vilt Bequick C3 – NOAV 11.00 uur
Zwart Wit – Vilt Bequick A2 12.30 uur Oirsprong Oirsbeek

← Vorig bericht

Volleybalcompetitie ook voor S.E.C. van start

Estafetteteam ZCV-jongens Nederlands Kampioen

Volgend bericht →

Plaats een reactie