Uitspraak Raad van State: Bestemmingsplan centrum is onherroepelijk.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Uitspraak Raad van State: Bestemmingsplan centrum is onherroepelijk.

Twee – technische – aanpassingen noodzakelijk.Het bestemmingsplan dat als basis dient voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum annex parkeergarage is woensdag door de Raad van State onherroepelijk verklaard. Dat betekend dat binnenkort het Berkelplein in gereedheid gebracht wordt om de tijdelijke winkels die uit het centrum moeten verhuizen te gaan huisvesten.

Burgemeester Eurlings is zeer tevreden met de uitspraak. “Het bestemmingsplan is zeer complex en ambitieus van aard. Dat onze organisatie, met externe deskundige hulp, dit voor elkaar gekregen heeft, is een pluim op ieders hoed”, aldus Eurlings.
Eurlings legt uit dat de complexe uitspraak van de Raad duidelijk maakt de hoofdzaak van het plan overeind blijft. “We zijn zeer zorgvuldig geweest in de uitwerking. Op twee kleine punten moeten we een aanpassing doen.

Het eerste foutje zit in de omschrijving van de garageboxen en aangebouwde tweede woning op het erf van de familie Kengen. De tweede ‘weeffout’ betreft het gebied Th.Dorrenplein richting Reinaldstraat. De gemeente moet in het bestemmingsplan ‘horeca mogelijkheden’ opnemen. Binnen 16 weken moeten deze aanpassingen opgenomen en gepubliceerd worden.
Burgemeester Eurlings deed na de persconferentie nog een persoonlijke ontboezeming dat hij alle bezwaarmakers dankte voor hun bijdragen. "Zo wordt iedereen scherp gehouden", zei hij. Hij dankte ook de inzet van de bewoners van de St.Pieterstraat. "Ondanks het feit dat zij het kind van de rekening worden, hebben zij steeds alle belangen afgewogen en meegedacht om naar oplossingen te zoeken. Ik ben trots op hun hoe zij meegespeeld hebben", aldus Eurlings.
Foto AWG architecten van het nieuwe winkelcentrum

KLIK HIER om de gehele uitspraak van de Raad van State te lezen.
← Vorig bericht

Start bouw nieuwe Geulbrug op 4 juni a.s.

Galerie "Cauberg 10" terug in Valkenburg.

Volgend bericht →