Uitstallingsbeleid nog niet klaar

Voorpagina » Toerisme » Uitstallingsbeleid nog niet klaar

Het uitstallingsbeleid dat de gemeente Valkenburg aan de Geul wil gaan toepassen in het retailgedeelte van het centrum is nog niet klaar. Dat bleek tijdens de commissievergadering maandagavond voor Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden. De problematiek draait om wel of geen uitzonderingen toelaten en waar dit geregeld en gehandhaafd wordt. Waarom lukt het in Valkenburg-centrum niet wat wel in Maastricht en Sittard-Geleen lukt?
“Als je beleid uitzet moet er draagvlak voor zijn bij de ondernemers”, zei waarnemend-burgemeester Jan Schrijen. Via een hardheidsclausule zou per straat van de algemene regel in de verordening afgeweken kunnen worden. Leg je het uitstallingsbeleid vast in de plaatselijke APV kunnen er geen uitzonderingen gemaakt worden. Dat verschil is nu duidelijk. Welke kant het opgaat is onduidelijk.
Ook kan door deze onduidelijkheid de ingangsdatum van 1 april a.s. niet gehaald worden. “We hebben de ingangsdatum van het nieuwe beleid al uitgesteld. Dat was eerst 1 januari jl”., zei gemeentelijk directeur Louk Bongarts. Hij reageerde op een opmerking van Math.Knubben (CDA) die vond dat de wethouder Jan Vermeer (hij is geen portefeuillehouder in deze kwestie maar sprak als zodanig, red.) afgelopen woensdagavond alleen zijn persoonlijke mening gaf en verwees naar de portefeuillehouder Schrijen.
Zeker is dat iedere retailondernemer een ‘virtuele box’ ter grootte van twee bij een meter tot zijn beschikking die hij/zij voor zijn/haar etalage mag plaatsen om kooppubliek naar binnen te lokken. Maakt de ondernemer van die mogelijkheid gebruik moet hij wel precariobelasting aan de gemeente betalen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

D'r Moostuin winnaar Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs

Programma amateurvoetbal voor 2 april

Volgend bericht →