Unieke kans voor Sibbe-IJzeren om glasvezelnetwerk te krijgen 

Voorpagina » Nieuws » Unieke kans voor Sibbe-IJzeren om glasvezelnetwerk te krijgen 

Diverse bewoners van Sibbe-IJzeren hebben aan het Kernoverleg van die plaats gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is om een snellere internetverbinding in het dorp te krijgen. Via raadslid Niels Dauven heeft het Kernoverleg  vernomen dat de gemeente Valkenburg aan de Geul een positieve houding heeft  voor wat betreft het  aanleggen van een glasvezel netwerk. De gemeente wil meedoen aan het glasvezelproject dat nu wordt gestart in Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht.

“Dit is voor Sibbe-IJzeren dus een unieke kans,” aldus voorzitter Evelien Heuts van het Kernoverleg. “We hebben daarom onder de bewoners van ons dorp een enquête gehouden.  Er zijn ruim 600 folders  verspreid. Binnen een tijdsbestek van drie dagen hebben we meer dan tweehonderd  positieve reacties ontvangen. Geweldig, maar we zijn er nog niet. Voor de kabelexploitant is het aanleggen van glasvezel namelijk pas interessant als 60% van de huishoudens positief reageert. 

Dus willen we de mensen die nog niet hebben gereageerd, oproepen dit voor 1 oktober aanstaande te doen.  In de folder staat duidelijk vermeld op welke manieren ze kunnen reageren. Als Kernoverleg zijn we van mening dat we deze kans niet voorbij mogen laten gaan,” klinkt Heuts strijdvaardig.

← Vorig bericht

Stroomstoring in diverse winkels in Valkenburg-centrum

Sterke toename zonnepanelen in Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →