Valkenburg aan de Geul heeft meeste wildplassers bekeurd

Voorpagina » Toerisme » Valkenburg aan de Geul heeft meeste wildplassers bekeurd

Toeristencentra Valkenburg aan de Geul en Terschelling zijn de koplopers waar relatief de meeste bekeuringen worden uitgeschreven voor wildplassen. In Valkenburg waren dat 80 bekeuringen per 10.000 inwoners. In heel Nederland werden 14000 wildplassers beboet. Dat was goed voor € 1,8 miljoen aan geïnde boetes.
Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau, gepubliceerd door de NOS. In totaal daalde het aantal boetes voor wildplassen overigens sterk, van 21.000 vijf jaar geleden naar 14.000 in 2017.
Gemeenten nemen het verbod meestal op in hun eigen algemene plaatselijke verordening (APV) en bepalen de boete ook zelf. Daarin zijn ze trouwens eensgezind: een bekeuring voor wildplassen is altijd € 140,-. De actuele APV die in Valkenburg aan de Geul geldig is, staat niet op de gemeentelijke website. De gepubliceerde versie dateert uit 2013.
De oorzaak dat in Valkenburg aan de Geul veel bonnen uitgeschreven worden zal komen volgens de NOS door de vele vrijgezellenfeesten die jaarlijks georganiseerd worden.

← Vorig bericht

TV Gids TV Valkenburg vanaf 2 september

Jef Pluijmen nieuwe koning Houthem

Volgend bericht →