Valkenburg aan de Geul houdt ZLSM op de rails.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Valkenburg aan de Geul houdt ZLSM op de rails.

Met een subsidie van € 10.000,=.Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om € 10.000,= beschikbaar te stellen aan de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Aan de steun voor de stoomtrein op de oudste grensoverschrijdende spoorlijn stelt het college de voorwaarde dat de historische lijn Maastricht-Aken wordt gereactiveerd.

Een aantrekkelijk grensoverschrijdend openbaar vervoerssysteem speelt een cruciale rol voor de kansen in de regio. De rechtstreekse lightrailverbinding tussen Maastricht en Aken is noodzakelijk om de grensoverschrijdende samenwerking tussen kennis- en cultuurinstellingen, hoger onderwijs en bedrijfsleven verder te bevorderen. “Een verbetering van het grensoverschrijdend treinvervoer is een ‘ticket to the future’ voor onze regio. Daar moeten we met z’n allen onze koers op zetten.”, aldus burgemeester Martin Eurlings.

Voor de ZLSM zou dit betekenen dat de kosten voor het onderhoud van het spoor niet langer voor haar rekening komt, waardoor de exploitatie van de stoomtrein weer in de zwarte cijfers kan komen.
De Provincie heeft besloten om een krediet van € 150.000,= te geven onder voorwaarde dat de gemeenten Simpelveld, Gulpen-Wittem, Kerkrade en Valkenburg aan de Geul samen € 50.000,= voorschieten. Van de gemeente Valkenburg aan de Geul is een bijdrage van € 10.000,= gevraagd.
Begin 2013 stelt de ZLSM samen met de Provincie en betrokken gemeenten een businessplan op om de toekomst van de ZLSM veilig te stellen.
Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Oude ansicht als kerstgroet van Algemeen Belang.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →