Valkenburg aan de Geul scherpt corona-afspraken aan + VIDEO

|
, , , ,

Loco-burgemeester Carlo Vankan zegt in een interview met TV Valkenburg dat hij het gebruik van mondkapjes toejuicht. “Hij of zij krijgt van mij een schouderklopje. Die persoon denkt niet alleen aan zichzelf maar ook aan een ander om die niet te besmetten”. Verplichten kan ook Vankan het gebruik van mondkapjes in Valkenburg aan de Geul niet. De gemeente volgt daarin de officiële lijn van het RIVM.
Tekst loopt onder de video verder.

 

Nieuwe aanscherping van maatregelen
Toch heeft de gemeente de bestaande maatregelen en afspraken met betrekking tot de anderhalvemeter in het centrum aan te scherpen. “Wij hebben de routes afgelopen week nogmaals gelopen en enkele stickers vervangen. Tevens hebben wij met de horeca-ondernemers afspraken gemaakt om de bezoekers bij het verlaten van de gelegenheid er op te wijzen dat er éénrichtingsverkeer is in het centrum”.

Uitbreiding
Daarnaast zijn de aantallen BOA’s en hospitality-guides in aantal verdubbelt om nog beter uitleg te kunnen geven over de geldende Valkenburgse corona-afspraken. Loco-burgemeester Vankan zegt dat alleen bij excessen ingegrepen kan worden.

Foto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Borstkankeronderzoek wordt hervat in Valkenburg

Twaalf uitjes in race voor het ‘leukste uitje van Limburg’

Volgend bericht →