Valkenburg botst met Koopmans over Maastricht

Voorpagina » Toerisme » Valkenburg botst met Koopmans over Maastricht

Ondanks het feit dat de provincie Limburg vasthoudt aan verdergaande samenwerking / herindeling van Valkenburg aan de Geul met Maastricht, wil de Valkenburgse gemeenteraad dit niet. Absoluut niet! Zeker geen herindeling en zelfs verdergaande samenwerking! Het Valkenburgse college van B&W maakt dit duidelijk in een brief aan deputé Koopmans die de regie over de samenwerking van gemeenten in het Heuvelland heeft.
De raad heeft in oktober een duidelijk standpunt ingenomen en nu wil de provincie een raadsbijeenkomst organiseren tussen de gemeenteraden van Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht op 5 januari 2017 te houden in het Gouvernement in Maastricht.
Vanwege het standpunt van de Valkenburgse raad (geen samenwerking met Maastricht) vindt de raad het niet opportuun om deel te nemen aan die radenbijeenkomst.
Daarnaast steunt het College van B&W de gemeenteraad in zijn opvatting dat de selectieprocedure om te komen tot benoeming van een nieuwe burgemeester per omgaande dient te worden voortgezet.
KLIK HIER om de brief aan de provincie in zijn geheel te lezen.

← Vorig bericht

Schimmert en Hulsberg toch bij Valkenburg aan de Geul?

Tweede vijver in Broekhem Zuid ?

Volgend bericht →