Valkenburg, dé Kerststad van Nederland

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Valkenburg, dé Kerststad van Nederland

Met meer attracties bovengrondsVanaf 14 november 2008 tot en met 4 januari 2009 wordt Valkenburg aan de Geul weer omgetoverd tot dé Kerststad van Nederland. De kerstsfeer is overal voelbaar: in de gezellige restaurants en cafés, in de fraai geëtaleerde winkels, bij de hotels, de diverse attracties en natuurlijk bij de kerstmarkten in de grotten. Bovendien zal twee keer per week een spetterende Christmas Parade door het centrum van Valkenburg trekken met mooi verlichte praalwagens en dansers gehuld in prachtige kostuums.
Magische nieuwe gastheer
Dit jaar zal de (nog in ontwikkeling zijnde) Professor X zijn opwachting maken en de rode draad gaan vormen bij diverse activiteiten van Kerststad Valkenburg. De Valkenburgse ondernemers zullen middels een prijsvraag bij dit ontwikkelingsproces betrokken worden. Bij tal van bovengrondse activiteiten zal Professor X aanwezig zijn. Met zijn mobiel, de “Magicalibrateur” heeft hij iedere woensdag t/m zondag een eigen show “Magicalibration” op het Th. Dorrenplein, zal hij deelnemen aan de Christmas Parade en zich verplaatsen tussen de diverse locaties waar de bovengrondse activiteiten gaan plaatsvinden.
Sfeervol schouwspel op het Th. Dorrenplein
Kerststad Valkenburg schenkt dit jaar veel aandacht aan haar activiteiten op het Th. Dorrenplein. De verlichting op dit plein speelt hierbij een belangrijke factor. De verlichting in de bomen wordt vernieuwd en ook de Zingende Kerstboom wordt uitgebreid qua verlichting en decoraties. Daarnaast worden er grote lichtmasten in victoriaans stijl geplaatst die een belangrijke rol gaan spelen bij de show “Magicalibration” van de Professor X. De geanimeerde show en sfeervolle verlichting zullen het Th. Dorrenplein omtoveren tot een sfeervol en een aantrekkelijk plein voor de bezoekers van Kerststad Valkenburg.
Spectaculaire activiteiten tijdens Kerststad Valkenburg
Vanaf 14 november 2008 worden tal van activiteiten rondom Kerststad Valkenburg georganiseerd:
De reeds beroemde Christmas Parade met praalwagens, dansers en animators zal weer iedere woensdagavond om 19.30 uur en zaterdagavond om 20.00 uur door het centrum van Valkenburg trekken. Vanaf dit jaar zal de route van de parade doorlopen tot en met het Th. Dorrenplein. Voor deze Christmas Parade zal geheel nieuwe muziek gecomponeerd worden.
Magicalibration: een spectaculaire lichtshow die iedere woensdag t/m zondag plaatsvindt op het Th. Dorrenplein.
Tevens wordt op dit plein de grote ‘Zingende kerstboom’ geplaatst; een prachtige kerstboom met kerstkaarsen die ieder uur kerstliedjes ten gehore brengt.
‘Threelighting Ceremony’ op het Grendelplein: iedere woensdag t/m zondag om 18.00 uur.
Route d’Amuse is een winterse wandeling mèt smaak. De wandeling wordt gedurende de gehele kerstperiode in Valkenburg georganiseerd. Er kan gekozen worden uit twee culinaire routes die beiden langs de favoriete plekjes van de stad voeren. Onderweg worden smaakvolle amuses geserveerd bij de aangesloten ondernemers langs de routes.
Kindervariant Route d’Amuse met speurtocht waarbij kinderen onderweg onderdelen verzamelen waarvan ze na afloop de “Magicalibrateur” (de mobiel van de professor) kunnen bouwen .
U kunt een bezoek brengen aan de Kerstmarkt in de Fluweelengrot, met als thema ‘Christmas Elves’.
Een bezoek aan de Kerstmarkt in de Gemeentegrot is ook zeker de moeite waard.
Optredens van diverse muziekgroepen, fanfares en harmonieën zullen de Valkenburgse straten vullen met sfeervolle kerstmuziek.
Meer informatie
Voor meer informatie over Kerststad Valkenburg, activiteiten, arrangementen en overnachtingsmogelijkheden: surf naar www.kerststadvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Geen Campus Polfermolen

Straattheater op het Th.Dorrenplein

Volgend bericht →