Valkenburg doet mee aan 'civil society'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Valkenburg doet mee aan 'civil society'.

Om de kosten van de AWBZ te drukken.Het project ‘civil society’ start in 2011 ook in Valkenburg aan de Geul. Het project houdt in dat inwoners die hulp zoeken dit kunnen vinden bij vrijwillige organisaties die daarvoor in het leven zijn geroepen. U moet dan denken aan bv. dagopvang voor alleenstaande senioren of aan een ‘scootmobielpool’ in een zorgcentrum.
Met dit project worden de professionele opvang ontlast en de kosten gedrukt. De kosten van de A.W.B.Z. rijzen de pan uit. Daarom is voor dit project gekozen, zegt wethouder Bert Dauven.
De instellingen die aan het project deelnemen zijn niet verbonden aan een gemeentelijke instantie. Zo zouden buren van mensen die hulp nodig hebben ook kunnen helpen. "Het moet niet zo zijn dat steeds maar weer professionele hulp gevraagd wordt", aldus Dauven. "Dat is nu al onbetaalbaar".

Het huiskamerproject in Houthem zal als voorbeeld dienen voor eenzelfde soort project in enkele kernen zoals Sibbe en Schin op Geul. Daar liggen gemeenschaphuizen. In Berg wil zorgcentrum Fonterhof aan het project meedoen. "Daar kunnen de inwoners van Vilt ook terecht", aldus Dauven.

← Vorig bericht

Minimaal verschil tussen het nieuwe en bestaande horecagebouw?

Uitzending gemist?

Volgend bericht →