Valkenburg gaat in beroep tegen het ministerieel besluit over het vliegverkeer via het Heuvelland

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Valkenburg gaat in beroep tegen het ministerieel besluit over het vliegverkeer via het Heuvelland

Minister Karla Peijs heeft besloten de vliegroutes vanaf Maastricht-Aachen Airport te handhaven

De gemeente Valkenburg aan de Geul legt zich niet neer bij het besluit van minister Peijs om de nieuwe vliegroutes van Maastricht Aachen Airport te handhaven.

Wethouder Jef Kleijnen heeft van het college de opdracht gekregen om contact op te nemen met de gemeente Margraten en andere partijen die eerder bezwaar hebben aangetekend “om gezamenlijk een vuist te maken tegen dit ongewenste beleid”. Ook de gemeente Gulpen-Wittem, die eerder te laat was met het indienen van een bezwaar, wordt benaderd om het protest te ondersteunen.

“Het ministerie negeert, zonder gegronde redenen, het feit dat het openbare leven in deze regio door de nieuwe vliegroutes wordt gedevalueerd. Niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook voor de toeristen”, aldus wethouder Kleijnen.

Advocatenkantoor AKD Prinsen Van Wijmen, dat de gemeente Valkenburg aan de Geul eerder ondersteunde, zal op basis van een eerste beoordeling van het rijksbesluit naar verwachting adviseren om beroep bij de Raad van State in te stellen. Wethouder Kleijnen wil het definitieve advies niet afwachten en gaat meteen aan de slag: “We gaan zo snel mogelijk bestuderen hoe we een zo goed mogelijk beroepsschrift kunnen indienen en daarbij zal ik ook gaan lobbyen via de provinciale en nationale politiek”.

← Vorig bericht

Groene Kruis gebouw in Broekhem wordt afgebroken

Hoogtepunten uit de vergadering van de commissie ABA van 31.8

Volgend bericht →