Valkenburg gaat terug naar de heksentijd

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Valkenburg gaat terug naar de heksentijd

Zondag 17 augustus in het HalderparkHeksenvlaai eten, poppenkast kijken, een diploma bezemvliegen behalen en als klap op de heksenketel nog een paar prijzen winnen bij de tombola.
Het Halderpark krijgt op 17 augustus opnieuw een hekseninvasie te verduren. Na het succes van vorig jaar, wil Heksengilde Fauquemont met het Tuinfeest bezoekers kennis laten maken met spiritualiteit en natuurgeneeskunde.
Wie zich mentaal goed voelt, zit lichamelijk ook lekker in zijn vel. Met die gedachte begon het enige heksengilde van Nederland 10 jaar geleden met het organiseren van evenementen. Het doel: mensen laten proeven van de Limburgse historie en de natuurlijke geneeskunde die vroeger gehanteerd werd.
Zeventig vrijwilligers staan 17 augustus klaar om de 25 activiteiten van het Tuinfeest in goede banen te leiden. Zo geeft Anita Ceelen “hotstone” massages, gaan Wendy Litjens en Emmy Baade over in een speciale meditatie en laat natuurwinkel Madelief speciale kruidenthee’s proeven. De bezoekers kunnen van alle workshops wat meepikken en kennis maken met de wereld van spiritualiteit en geneeskunde, ditmaal overgoten in een heksensausje.
Ook op culinair gebied is er genoeg te ontdekken. De unieke heksenvlaai staat klaar om verorberd te worden, net als de ketel heksensoep en de heksenhotdogs. Ondertussen kunnen de kinderen hun diploma bezemvliegen halen en zelf heksenpoppetjes maken.
Voorafgaand aan het evenement kruipen de leden van het gilde voor twee dagen in hun ware heksenaard, om het naderende Tuinfeest onder de aandacht te brengen. Op 8 en 9 augustus verkopen de heksen in de Albert Heijn aan de Louis van der Maesenstraat de enige echte heksenvlaai. ‘
OP zaterdag 16 augustus tussen 19:00 en 21:00 uur gaan ze de straat op om een ouderwetse portie lawaai te maken. En de bezems? Die gaan uiteraard ook mee.
Waar: Halderpark, Valkenburg.
Wanneer: 17 augustus, vanaf 11.00 uur.
Entree: 3 euro, kinderen t/m 5 jaar gratis.
Door: Heksengilde Fauquemont
Info: www.heksengilde.nl

← Vorig bericht

Veranderingen in Valkenburg-C 3

Snikheet in Olympisch Beijing

Volgend bericht →