Valkenburg heeft meest duurzame MTB-trail

Voorpagina » Nieuws » Valkenburg heeft meest duurzame MTB-trail

Bij de opening van de Shimano Family Ride op zaterdag 18 september kreeg Stichting MOZL de Gouden Routepaal uitgereikt. De Shimano Valkenburg (Houthem)-route is namelijk uitgeroepen tot de meest duurzame MTB-trail in Nederland.

MTB award wordt overhandigd

Volgens Robert van Rooijen van MTB-Awards is deze route een goed voorbeeld van de duurzame ontwikkeling van het routenetwerk in Zuid-Limburg. De Gouden Routepaal is een erkenning voor de wijze waarop het mtb-routenetwerk in Zuid- Limburg wordt ontwikkeld. Het duurzame karakter daarvan wordt mede bepaald door MOZL als coördinerende organisatie, terwijl vrijwilligers van de MTB-clubs de aanleg en het onderhoud voor hun rekening nemen.

 

Start Family Ride

Family Ride
De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van de Shimano Family. Dit is na Mechelen Family Ride de tweede route in Zuid-Limburg die geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. De route is vooral gericht op mensen op vakantie in Zuid-Limburg die laagdrempelig en veilig met het mountainbiken willen kennismaken. Het Shimano Experience Center is het vertrekpunt van deze route.

Foto’s Jos Coenen, TV Valkenburg

Alle Winnaars 2020 / 2021:

De Gouden Schop: HELLENDOORN

Beste nieuwe MTB-Trail: LOCHEM

Meest duurzame MTB-Trail: MOZL

Beste MTB Bikepark: Bikepark MOOK

Best MTB Experience: Indoor MTB ALMERE

Aanmoedigingsprijs/Belangenbehartiging: MTB Rijk van Nijmegen

← Vorig bericht

Realisering 27 zorgstudio’s in voormalig Kasteel Geulzicht

World Clean-Up in deel van Geul in Valkenburg-centrum PLUS VIDEO

Volgend bericht →