“Valkenburg hoort thuis in het Heuvelland”, aldus Schrijen

Voorpagina » Nieuws » “Valkenburg hoort thuis in het Heuvelland”, aldus Schrijen

Op een vraag van de fractie Algemeen Belang filosofeerde burgemeester Schrijen tijdens de dinsdag gehouden begrotingsbehandeling over de samenwerking tussen gemeenten in Zuid-Limburg. Niels Dauven wilde graag weten hoe de gemeenteraad zou moeten anticiperen op bestuurlijke ontwikkelingen in het Heuvelland. Zoals in Meerssen en Maastricht.

Schrijen antwoordde uitgebreid: “We zijn soms heel kwetsbaar. Hoe lang houd je het nog vol? Het wordt steeds ingewikkelder. Voor Valkenburg is het Heuvelland direct nabij. Daarbij behoren volgens mij ook Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal. En voor Meerssen zou het kunnen betekenen dat ze het nog vijf jaar zo redden. Daarna krijg je een beweging waarbij Meerssen met de rug naar Maastricht toe – naar onze kant gaat kijken. De vraag is dan of dat voor alle gebieden van Meerssen het beste is. Kunnen er gebieden naar Stein, kunnen gebieden naar Valkenburg? Opdelen van een gemeente is in Noord-Limburg al eens aan de orde geweest. Dat zou het soms natuurlijker maken”, aldus Schrijens uitgebreide filosofische ontboezeming. 

“Dan heeft u nog geen antwoord. Maar dat is ook een kwaliteit moet u maar denken,” sprak hij richting de fractie Algemeen Belang.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Woningen in Vilt, centrum, Houthem en in Broekhem-Noord

Kunstwerkt met Mark Janssen

Volgend bericht →