Valkenburg is achilleshiel van het Nederlandse wielrennen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Valkenburg is achilleshiel van het Nederlandse wielrennen

En daar is de Cauberg schuld aanHet zal niemand ontgaan zijn. Afgelopen weekeinde was Valkenburg wederom middelpunt van het internationale wielercircus. Zaterdag bevolkten meer dan 14.000 wielertoeristen de Limburgse wegen en zondag zo’n 140 professionele wielrenners.
Natuurlijk trekt zo’n evenement vele, vele toeschouwers. En Valkenburg vormde het stralende middelpunt ! Of zoals Mart Smeets (NOS TV) het uitte aan het begin van de live uitzending: “Valkenburg is de achilleshiel van het Nederlandse wielrennen”. Diezelfde Smeets was tijdens TV uitzending op en ander punt laaiend enthousiast.
Hij vond het een “schitterend decor waarbij fietsen van de bovenste plank” perfect in beeld gebracht werden. Blauwe luchten groene weiden en veel, heel veel publiek.
De meeste toeschouwers werden op en rond de Valkenburgse Cauberg geteld. “Er is geen doorkomen aan” was een veelgehoorde opmerking. ’s Morgens tegen 9 uur werd het Grendelplein al ingenomen door wielerenthousiastelingen.
De 2 1/2 uur durende live TV uitzending bracht Zuid Limburg op een vakantiefolder manier in beeld. Omgerekend naar “STER tarieven? Miljoenen euro’s gratis reclame!
Foto’s Marian Bemelmans, Tv valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Lindenlaan afgesloten voor bijen

Uitslagen van de bekerstrijd

Volgend bericht →