Valkenburg krijgt poëzieprijs.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Valkenburg krijgt poëzieprijs.

Cultuurcafé wil een jaarlijkse Elly Blom poëziewedstrijd lanceren.Op vrijdag 11 mei a.s. zal Cultuurcafé D’n Dwingel bekend maken dat het een poëzieprijs heeft ingesteld met ondersteuning van de Kunst- en Cultuurraad van Valkenburg. Deze bekendmaking vindt plaats tijdens een bijeenkomst die gewijd is aan de nagedachtenis van Elly Vorstermans-Blom. Deze kunstenares, die veel heeft betekend voor het culturele leven in Valkenburg, heeft zich in haar laatste jaren vooral gewijd aan de dichtkunst. Van haar hand verschenen twee bundels: Vergleden Tijd (2010) en Zilvertinten (2011). De verschijning van deze laatste bundel kon zij nog net meemaken voordat zij op 10 april 2011 overleed.
Cultuurcafë D’n Dwingel beschouwt Elly Blom als zijn oprichtster. Het Hommage aan Elly Blom op 11 mei a.s. ziet deze initiatiefgroep dan ook als een uitgezochte gelegenheid om het plan voor een jaarlijkse Elly Blom poëziewedstrijd te lanceren en tegelijk stil te staan bij het leven en werk van deze veelzijdige kunstenares.

Wie deze avond wil meemaken moet vooraf reserveren bij de Openbare Bibliotheek aan het Berkelplein in Valkenburg aan de balie of telefonisch 043 601 20 63. Dat is ook de locatie waar de bijeenkomst plaats vindt en die stipt om 20.15 uur begint.

De entree bedraagt € 5,00 incl. hapje en drankje in de pauze.

← Vorig bericht

Geen gewonden bij schietincident in Valkenburg.

Drugs gevonden na doorzoeking woning Daalhemerweg.

Volgend bericht →