Valkenburg trekt zich terug uit nieuwe wielerkoers?

Voorpagina » Toerisme » Valkenburg trekt zich terug uit nieuwe wielerkoers?

De nieuwe profkoers Velon Pro Cycling Series (PCS), een prestigieus driedaags experiment in Zuid-Limburg, gaat zeer waarschijnlijk toch niet over de Cauberg. De organisatie wil de tweede etappe, een afvalrace over tien ronden over deze beroemde helling in Valkenburg laten verrijden, maar de gemeente heeft twijfels. Dat schrijft de Limburger. Morgen, woensdag 1 maart, wordt het definitieve schema bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Geleen-Sittard.
KLIK HIER voor meer informatie.
“We hebben bij de organisatie en de gemeente Sittard-Geleen, kartrekker van deze wedstrijd, de voordelen en nadelen neergelegd”, zegt wethouder Jan Vermeer in de krant. Volgens de wethouder zijn er al veel activiteiten in Valkenburg in die periode en moet er voorzichtig worden omgesprongen met het aantal evenementen op de Cauberg. Naast de Goldrace met Pasen zou deze nieuwe wedstrijd met Pinksteren over de bekende bult voeren.
Bronnen melden dat al besloten is dat Valkenburg zich financieel (circa € 150.000,-) en sportief terugtrekt uit het project, maar daar gaat wethouder Vermeer niet op in. Volgens bronnen is de gemeente Vaals nu in beeld is als gastheer voor de tweede rit.

← Vorig bericht

Geen optocht-uitzending om 11 uur

Geen optocht-uitzending om 16 uur

Volgend bericht →