Valkenburg wacht op het WK.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Valkenburg wacht op het WK.

Engelse fietstoeristen bereiken Valkenburg via autoweg. “All roads lead to Valkenburg”.Zondagochtend 16 sept. in Valkenburg-c. Uitgezonderd het Grendelplein en Cauberg is het erg stil en nog rustig in het toeristenstadje. Is dit de stilte voor de storm? In ieder geval is het zonnetje erbij en komen vanaf 11 uur de eerste teams vanuit Sittard richting Valkenburg Cauberg. Vandaag worden de eerste medailles uitgereikt in Vilt.
Het WK wielrennen gaat vandaag van start met twee tijdritten. De toegangswegen vanuit oostelijke richting zijn afgesloten voor doorgang gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen altijd door. Het centrum is toegankelijk.

Dat toegankelijkheid door buitenlanders anders wordt uitgelegd bewijst deze foto die Frits Feuler zaterdagavond maakte op de autosnelweg A79 ter hoogte van Houthem. Twee Engelsen op weg naar Valkenburg hadden de autoweg als fietspad gekozen. Ze reden in de berm van de autoweg en werden door Feuler veilig verder begeleidt tot aan de afslag Beekstreet, uh Beekstraat.

Foto’s Fons Winteraeken en Frits Feuler © 2012

← Vorig bericht

Valkenburgse bloemen voor het podium.

Remy Meyers nieuwe wethouder financiën.

Volgend bericht →