Valkenburg wil mensen uit de regio naar stadje lokken met nieuwe campagne

Voorpagina » Nieuws » Valkenburg wil mensen uit de regio naar stadje lokken met nieuwe campagne

Visit Zuid-Limburg, de gemeente Valkenburg aan de Geul en de ondernemers ontwikkelen een nieuwe campagne, genaamd “Dagje(s) uit in Valkenburg”. Een promotiecampagne die bezoekers uit de regio moet lokken om weer Valkenburg te bezoeken. Daarvoor is € 12.515,- gereserveerd. “Vanaf de zomer zijn wellicht beperkt en onder strenge Covid-19 voorwaarden evenementen mogelijk,” laat wethouder Jan Vermeer (VVD) de gemeenteraad weten in een brief. “We hopen dat de testevenementen de komende weken en maanden goed verlopen en dat de vaccinatie in het najaar dusdanig gevorderd is dat de organisatie van Kerststad Valkenburg al dan niet in beperkte vorm mogelijk zal zijn,” aldus Vermeer.

Kermis in Schin op Geul 2018

Kleine evenementen
Ook in 2021 zal de wethouder voor economie en toerisme met de kernoverleggen om de tafel zitten om te bespreken hoe bij de fasegewijze start van activiteiten ook de dorpskernen betrokken kunnen worden. Daarvoor is € 13.000,- vrijgemaakt voor onder andere ‘Kerst in de Kernen’ en de kermissen.

Bewuste keuze
Als voorwaarde stelt Vermeer dat voorbereidingskosten voor evenementen niet zonder meer gesubsidieerd zullen worden. “Zeker in een jaar waarin de beperkende maatregelen al haast “gemeengoed” zijn geworden is uiterste zorgvuldigheid met betrekking tot de organisatie van evenementen geboden. Organisatoren moeten er dan ook rekening mee houden dat de gemeente geen subsidie geeft voor een evenement dat om Covid-19 redenen niet kan doorgaan. Het organiseren van een evenement wordt een bewuste keuze van de organisator zelf,” aldus de wethouder.

Archieffoto’s

← Vorig bericht

Toespraak burgemeester Prevoo voor 4 en 5 mei

Sobere dodenherdenking aan de Cauberg & VIDEO

Volgend bericht →