Valkenburg wint Europese Kerstaward

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Valkenburg wint Europese Kerstaward

Vanaf vandaag mag Kerststad Valkenburg zich een heel jaar Europese Kerststad”  noemen. Dat heeft een jury in Madrid besloten.
Afgelopen week besloot een internationale Jury onder leiding van de voormalig voorzitter van het Europees Parlement – José Maria Gil Robles – de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toe te kennen. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg – naast het Spaanse Medina de Rioseco – gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van Kerststeden. De gemeente,VVV Zuid-Limburg en de stichting Kerststad Valkenburg zijn blij met deze prijs. Toekenning van de Award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige Kerststad te maken.
Vanaf vandaag, vrijdag 1 december 2017, mag Valkenburg aan de Geul zich “European City of Christmas” noemen. De stad wordt opgenomen in een Europees netwerk van Kerststeden die – net als Valkenburg – een groot imago als Kerststad hebben opgebouwd. Dat netwerk wordt in 2018 verder uitgewerkt en gestalte gegeven.
De uitreiking van de Award vindt plaats in Madrid op 20 december aanstaande. Een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid Limburg en de gemeente zullen de prijs in ontvangst nemen. Deze drie organisaties vormen al jaren lang de partners die Kerststad Valkenburg handen en voeten geven.
 

← Vorig bericht

Historisch onderzoek en publiceren winnen aan belang

Binnenkort afval brengen bij dichtstbijzijnde milieupark

Volgend bericht →