Valkenburg wordt 'hometown' voor Chinezen

Voorpagina » Toerisme » Valkenburg wordt 'hometown' voor Chinezen

Valkenburg zal voor de Chinezen die Europa bezoeken hun ‘home town’ worden. Een soort ‘uitvalsbasis’ om het verdere achterland in Nederland, Duitsland en België te verkennen. Daarvoor zijn vorige week in de Chinese stad Jiangyou twee overeenkomsten getekend. Eén tussen reisorganisator Spauwen en reisorganisaties aldaar en één tussen de VVV-Limburg en de plaatselijke Chinese VVV.
Dat laat de gemeente Valkenburg aan de Geul weten naar aanleiding van vragen van TV Valkenburg over de ondernomen Chinareis die begin deze maand bekend werd. De gemeentelijke delegatie bestond uit burgemeester Schrijen, directeur Bongarts, evenementen-ambtenaar Wauben, reisorganisator Romain Spauwen, Geert Veenhuizen namens de ondernemers, vertegenwoordiger van de VVV en vertegenwoordiger van verblijfsaccommodaties. En H. Wierts, voorzitter Heemtuin Valkenburg meegegaan in de rol van bakker en vertegenwoordiger van streekproducten.
Duidelijk is nu dat er geen massa’s Chinezen naar Valkenburg aan de Geul komen. De delegatie mikt juist op de toerist uit het  zogenaamde ‘midden en hogere segment’.
De gemeentelijke woordvoerder laat weten: “Hiermede hopen we de basis gelegd te hebben voor het binnenhalen van groepen van Chinese toeristen uit het midden en hoger segment. Het gaat niet om de massa’s maar om toeristen die een inhoudelijk (cultureel) programma ambiëren. Valkenburg is neergezet als zgn. Home Town, waar het goed, comfortabel en veilig vertoeven is en van waaruit meerdere reisprogramma’s mogelijk zijn”.
De gemeente zegt dat er drie duidelijke resultaten geboekt zijn: één programma biedt de Chinezen ‘wellness’ aan. Een tweede programma opent mogelijkheden rond ‘cultuur-historie’ in Valkenburg aan de Geul en een derde programma dat vastgelegd is in een overeenkomst is de internationale reis. Valkenburg wordt als uitvalsbasis gebruikt voor reizen naar het ons omringende buitenland.
In China heeft de gemeentelijke delegatie twee toeristische locaties bezocht in de buurgemeente van Jiangyou en voor het overige is men in Jiangyou geweest. “Het programma was overigens volledig opgesteld door de gastgever”, zegt de woordvoerder.
Afbeelding worldatlas

← Vorig bericht

“We zitten laag bij de grond en genieten van bloemen en gras”

215 Overlastmeldingen vanuit Broekhem-Noord

Volgend bericht →