Houdt Valkenburg aan de Geul zwerfafvalvrij, wordt het motto

Voorpagina » Toerisme » Houdt Valkenburg aan de Geul zwerfafvalvrij, wordt het motto

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil de schoonste gemeente van Nederland worden. Dat wil men bereiken door mee te werken aan het ‘Gemeenteprogramma Zwerfafval van NederlandSchoon’. Houdt Valkenburg aan de Geul zoveel als mogelijk zwerfafvalvrij is het motto.
Controle op zwerfafval
De komende jaren wordt er binnen de gemeente op verschillende momenten gecontroleerd op zwerfafval. Er wordt gestart met de aanpak van zogenaamde snoeproutes, routes tussen school en supermarkt of van winkel naar huis. Zo wordt bijvoorbeeld de route van Stella Maris naar de Aldi en de Polfermolen aangepakt. “Er heeft inmiddels een schouw van dit gebied plaatsgevonden”, laat de gemeente weten. Daarnaast wordt op basis- en middelbare scholen educatie aangeboden over de effecten van zwerfafval op onze omgeving en milieu. Dat gebeurt al sinds enkele jaren. De gemeente stimuleert de scholen hiermee door te gaan.
Evenementen en inwoners
Ook de mogelijkheden om afval tijdens evenementen op te ruimen worden verbeterd. De gemeente Valkenburg aan de Geul geeft jaarlijks ruim 400 vergunningen af waarbij in de voorwaarden vermeld staat dat alle vuil opgeruimd en afgevoerd dient te worden
Alle gebieden waar evenementen gehouden worden, dienen netjes opgeleverd te worden.
In de toekomst wil de gemeente inwoners meer betrekken bij het inzamelen van zwerfafval. “We willen inwoners benaderen en bij elkaar brengen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Ze hebben een voorbeeldfunctie voor anderen. Het doel is dat iedereen kan blijven genieten van al het moois in en rondom Valkenburg aan de Geul”, aldus een passage uit de brief van wethouder Remy Meijers, zelf een fervent verzamelaar van zwerfafval.

← Vorig bericht

Valkenburg verbiedt oplaten plastic ballonnen

Fietsenstalling op Walramplein wordt verfraaid

Volgend bericht →