Het Valkenburgse echtpaar Axel en Marianne Simons-Janssen hebben zondagavond tijdens het veelbekeken quiz-programma ‘Miljoenenjacht’ op RTL4 ‘maar’ 1 euro gewonnen. De opbrengst wist Axel Simons te vergaren uit de ‘gouden bel-actie’. Eén deelnemer uit het publiek krijgt de gouden bel omdat bij hem een gouden covertablet aantrof in de doos. Simons kreeg de gelegenheid om te bellen als hij vermoedt dat in een gesloten koffer een hoog bedrag zou kunnen zitten. Hij belde bij koffer 24. Zijn originele keuze zou koffer 11 zijn, de vastelaoveskoffer. Na opmaken bleek maar 1 euro in de koffer te zitten. “Ah wat sneu’, zei Linda de Mol. Later in het programma bleek in zijn geliefde koffer 11 maar 1 cent te zitten.

KLIK HIER om het fragment terug te zien.

Overigens kreeg het echtpaar nog twee prijzen: een tablet en een waardebon van een warenhuis. Dat laatste was niet in de uitzending te zien. Simons was blij met de 1 euro. “Wij hebben veel aandacht gekregen in beeld. En daarnaast zijn er honderden reacties via social media en via de telefoon ontvangen”, aldus Simons tegen TV Valkenburg.

Het programma werd afgelopen vrijdagmiddag al opgenomen in Amsterdam. De Broekhemmers waren samen met andere leden van de Postcodeloterij uit Houthem en Valkenburg uitgenodigd voor het programma.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016