Renovatie Valkenburgerstraat gaat miljoen meer kosten

Voorpagina » Toerisme » Renovatie Valkenburgerstraat gaat miljoen meer kosten

De renovatie van de Bergse Valkenburgerstraat gaat € 1.221.000,- meer kosten. Dat blijkt uit een brief van wethouder Carlo Vankan (Algemeen Belang) aan de gemeenteraad. Het totale bedrag dat voor de renovatie gereserveerd moet gaan worden, bedraagt
€ 3.535.000,-. Het werk zal aan BLM Wegenbouw BV gegund worden, adviseert bureau Kragten.
Omdat de brief aan de raad vlak voor de vergadering bij de gemeenteraadsleden in de mailbox lag, konden de fracties woensdagavond geen inhoudelijke reactie geven. Dat zei Corrie Fulmer van de PGP. CDA fractievoorzitter Math.Knubben zei dat hij zijn fractiegenoten heeft moeten vasthouden. “Die vielen bijna van hun stoel”, zei hij in de commissie EFTR. “Wij zijn erg geschrokken”. Maar ging zelf ook niet in op de inhoud.
Dat deed Wim Weerts van Algemeen Belang wel. Hij vroeg waar de grondaankoop van de kerk op stoelt. Vankan zei dat er een stukje grond gekocht is voor bij de waterbuffer en ter beveiliging van spelende kinderen dient.
Wethouder Carlo Vankan ging verder in op de procedure van gunning. “Het college gaat nu voor kwaliteit, want het resultaat van de eerste, goedkope, aanbesteding is genoegzaam bekend. De gevolgde E.N.V.I.-procedure spelen ook kwaliteitscriteria mee. Bijvoorbeeld exacte planning van alle werkzaamheden, goede communicatie met de omgeving en overlast minimaliseren. Dat kost extra geld”, aldus Vankan. “Het is een overspannen markt, aannemers hebben werk te over. Daardoor schatten zij risico’s hoger in”.
Maandag staat de Valkenburgerstraat op de gemeenteraadsvergadering over de Kadernota.
Afbeelding: bureau Kragten

← Vorig bericht

Wielrenner gewond op Kruisstraat in Sibbe

Meerderheid in raad voor waterveld Sjinborn

Volgend bericht →