Geslaagd Valkenburgs Auw Wieverbal verandert langzaam

Voorpagina » Toerisme » Geslaagd Valkenburgs Auw Wieverbal verandert langzaam

Het Auw Wieverbal is een geslaagd feest. Ondanks het stormweer spreken organisatie, politie, gemeente van een rustig feest. Anno 2017 strekt het feest zich uit van de Grotestraat richting Walramplein en het Theodoor Dorrenplein. Was het op de ene plek iets minder druk op straat, op de andere was het wel drukker. De aanwezige carnavalisten weerhield het niet om naar Valkenburg te komen.
Onder de aanwezigen heel veel jeugd die het evenemententerrein Walramplein bezochten. Daar waren op het hoogtepunt circa 7000 mensen aanwezig. Iets meer dan vorig jaar. VEV voorzitter Richard van Beek spreekt van een geslaagd feest. “Het terrein was overzichtelijk vol en de kleine aanpassingen hebben heel goed gewerkt. Wij zijn tevreden”.
In de Grotestraat was het rustiger dan voorgaande jaren. De cafés die open waren zaten vol. “Bomvol”, zo meldde Rogier Kikken van café ’t Hoekje. “Ik ben redelijk tevreden”.
De politie kijkt terug op een geslaagd en ordelijk verlopen feest. Enkele kleine incidenten werden in de kiem gesmoord.
Ook de gemeente is tevreden over het verloop van het feest. “Het totaalbeeld is goed te noemen”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Alles liep zoals gepland. Uiteraard zal het stormweer oorzaak geweest zijn dat er minder feestvierders naar het bal zijn gekomen. Buiten vertoeven was geen pretje. Wellicht dat het rustiger was op straat in de Grotestraat. Op het Walramplein konden de bezoekers onder de tent droog staan”.
Het Auw Wieverbal verandert van karakter. Was het vroeger alleen de Grotestraat. Tegenwoordig vindt het feest plaats op drie locaties: Grotestraat, Th.Dorrenplein en Walramplein.
Voor beide laatste locaties was een evenementenvergunning van kracht. In de Grotestraat niet. Daar kwamen feestgangers bij elkaar en was er buiten geen muziek te horen en waren er geen buitenbuffetten.
Vanaf 15 uur startte het Auw Wieverbal volgens traditie met het ophangen van het Auwd Wief, Berpke genaamd. Ook dit jaar op het Theodoor Dorrenplein. Vanaf de opening tot aan sluitingstijd is het op dat deel van het uitgaanscentrum gezellig druk geweest. Vanwege het stormweer was het in de horecagelegenheden drukker dan buiten.

← Vorig bericht

Opwaardering landschap en gebruik streekprodukten

Ongekend aantal kijkers voor TV Valkenburg via internet

Volgend bericht →