Valkenburgs duo 'Andy & Roy' in halve finale L.V.K.

Voorpagina » Toerisme » Valkenburgs duo 'Andy & Roy' in halve finale L.V.K.

Na een jaar afwezig te zijn geweest in de finale, gaat het Valkenburgse duo Andy & Roy er dit jaar weer voor om bij de laatste 20 finalisten van het L.V.K. te horen. Vrijdag 25 januari staan ze in de 3e halve finale op weg naar de felbegeerde Bertha Paulissen Trofee.
Plek de wiezers vas
Het duo Andy (Croonenberg) & Roy (Willems), beide woonachtig in gemeente Valkenburg aan de Geul, heeft zijn ontstaan te danken aan het LVK. In 2015 formeerde ze op advies van Quinn Warmerdam een gelegenheidsduo naast beider solocarrières en Roy’s deelname aan “De Limburgse Toppersj”. Dit beviel de mannen zo goed, dat ze na het carnavalsseizoen besloten om verder te gaan als duo. Dat dit een succes bleek, uitte zich in een finaleplaats bij het LVK in 2015 met het nummer “Veer gaon Wiejer” en in 2016 met de carnavalshit “De Naas”. Vorig jaar lukte het de mannen helaas niet om in de finale te komen met het nummer “Veer pakke oet”. Dit jaar zijn ze echter terug met een op en top carnavalsnummer getiteld “Plek de Wiezers vas”, deze keer geschreven door Frans Hermans. Het nummer gaat over het feit dat de “vastelaovend” veel te snel gaat en dat er zoveel dingen te doen zijn, dat men het liefste de wijzers van de klok vast plakt om volop te genieten van het mooiste moment van het jaar.
De videoclip is vanaf 20 januari te zien bij TV Valkenburg in het programma “Meziek Kieke”.

Vertegenwoordigers van Mergelland
Andy & Roy vertegenwoordigen dit jaar als enige het Mergelland tijdens het konkoer. Ondanks dat de organisatie dit jaar in handen is van het samenwerkingsverband tussen C.V. de Gaarekiekere uit Gulpen en C.V. de Rieste uit Margraten staan er helaas verder geen liedjes uit deze regio in de halve finale. Uit de gehele regio Maastricht-Heuvelland zijn 9 liederen doorgedrongen tot de halve finale, waarvan het merendeel afkomstig uit Maastricht, de finaleplaats van 2019. 
Stemmen op 1 liedje
Het nummer “Plek de wiezers vas” staat in de 3e halve finale. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 25 januari 2019 tussen 18.00 en 20.00 uur op L1-Radio en -TV welke worden opgenomen in de Muziekgieterij te Maastricht. De halve finale worden herhaald op zaterdag 26 januari tussen 13.00 en 15.00 uur. Stemmen kan aansluitend gedurende 30 minuten aan deze halve finale (óf aansluitend aan de herhaling). In tegenstelling tot voorgaande jaren kan in 2019 maar op 1 lied gestemd worden tijdens de halve finale. Dit kan door een SMS bericht te sturen naar 4422. Andy & Roy zijn nummer 52. Wilt u ook dat dit duo in de finale komt, stuur dan op bovenstaand tijdstip een sms naar 4422 met de tekst LVK 52 (dus LVK spatie 52). Zo kan ook dit jaar weer het Mergelland vertegenwoordigd worden in dé strijd naar het beste vastelaovesliedje van 2019! 
Foto Andy & Roy

← Vorig bericht

VV Walram krijgt nieuw 'technisch hart'

Zangvereniging Orphée bestaat dit jaar 155 jaar

Volgend bericht →