Valkenburgse bloemen voor het podium.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Valkenburgse bloemen voor het podium.

En andere fans van het WK Wielrennen in Berg en Terblijt.

De Valkenburgse bloemist Joy Flowers levert dagelijks de bloemen die de UCI gebruikt bij de huldiging van de wielrenners die op het podium goud, zilver en brons behalen. "We zijn gevraagd door de organisatie om voor elke dag bloemen te leveren voor de kampioenen", zegt Joris Ruland trots tegen Tv Valkenburg.

Afgelopen zaterdag is het team van de bloemist in de Walravenstraat begonnen met het maken van de boeketten die bestaan uit hortensia’s, gerbera’s, physalis, cellusia, nutans en ander decoratief bloemmateriaal. In totaliteit stelt Joris 85 ‘oranjeboeketten’ samen.
Of je het nu leuk of niet leuk vindt, je ontkomt deze dagen niet aan het feit dat het WK Wielrennen in Valkenburg aan de Geul is neergestreken. Vanaf zaterdag zijn vele coureurs al aan het trainen en zondag/maandag zijn de eerste wedstrijden.

Ben je fan van Gilbert of Gesink, in café Victor in de Bergse sporthal laat de uitbater merken van welke tak van sport hij ‘bezeten’ is. Andere fans bevolken Berg.

En vandaag werden onder ideale temperaturen de televisiecamera’s van de NOS, die als ‘host broadcaster alle tv uitzendingen verzorgd, getest. Deze zaterdag reden diverse landen- en profsteams hun eerste trainingskilometers voor de zondagse en maandagse tijdritten.
Voor de meeste mensen mag het WK wielerevenement nu echt beginnen.

Foto’s Hans Zwakenberg en Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

't Geit drobbaan veur de S.V.D.

Valkenburg wacht op het WK.

Volgend bericht →