Valkenburgse scouts tweede in Zutendaal.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Valkenburgse scouts tweede in Zutendaal.

Met Pinksteren meedoen aan landelijke wedstrijden voor scouts.Tijdens het weekeinde van 13 april jl. hebben de scouts van scouting Sint Franciscus Valkenburg met twee teams deelgenomen aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Team I heeft hierbij de tweede plaats behaald. Team II is meegegaan als oefengroep om kennis te maken met de wedstrijden, zij zijn twaalfde geworden.
Bij deze wedstrijd voor scouts tussen 10 en 15 jaar worden de deelnemers niet alleen getoetst op hun kampeervaardigheden, maar wordt ook gekeken naar (tocht)technieken, kookkunsten en scoutingvaardigheden in de meest brede zin van het woord. Het thema dit jaar was “Waterproof”. De deelnemers moesten hun kampterrein aankleden in dit thema en tevens een lied bedenken en presenteren.
In totaal deden 17 scoutinggroepen van de Regio Maastricht en Mergelland mee met deze wedstrijd die in iedere scoutingregio wordt georganiseerd. Tijdens Pinksteren vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden plaats. Omdat de scouts van Valkenburg tweede zijn geworden, mogen ze hier ook aan deelnemen.

Voor een impressie van de Regionale Scoutingwedstrijd, kijk dan via: www.regiomaastrichtenmergelland.nl/rsw
of via
www.facebook.com/scoutingstfranciscusvalkenburg
Scouting Valkenburg is nog op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Kijk op: www.scoutingstfranciscus.nl

← Vorig bericht

Gezellige drukte in Geulstadje.

300 Auto's stonden verkeer geparkeerd.

Volgend bericht →