Valkenburgse voetbalclubs volop in degradatiezorgen

Voorpagina » Toerisme » Valkenburgse voetbalclubs volop in degradatiezorgen

Met nog twee competitierondes voor de boeg moet een aantal Valkenburgse voetbalteams vrezen voor rechtstreekse degradatie of nacompetitie.
VV Walram, debutant in de derde klasse, gaat zondag op bezoek bij het eveneens spartelende RKVVM uit Margraten. Walram heeft 23 punten, twee punten meer op RKVVM maar is, om de nacompetitie te ontlopen, alleen gebaat met winst in dit cruciale duel plus een driepunter op de slotdag thuis tegen Weltania. Dan nog is de ploeg van vertrekkend trainer Jordy Reneerkens afhankelijk van de resultaten van Hellas uit Ransdaal (ook 21 punten) om de nacompetitie te ontlopen.
Berg ’28, voorlaatste in de vierde klasse A met 19 uit 24, reist zondag naar koploper Haslou. Daar punten pakken in wat mogelijk de kampioenswedstrijd van de ploeg uit Elsloo kan zijn, lijkt een te moeilijke opgave voor de ploeg van trainer Patrick Duijzings. Daalhof en DBSV zijn alleen nog in te halen met twee zeges, maar dan moeten deze concurrenten ook nog punten verliezen onderweg naar de finish.
SV Geuldal heeft zich een aantal weken geleden reeds verzekerd van weer een seizoen in de vierde klasse B. De tiende of elfde plek in de eindstand is daarvoor ruimschoots voldoende gebleken, met nu 24 punten op de teller.
Sibbe werd vanaf het begin van het seizoen in de vijfde klasse een groot aantal malen door de tegenstander verpletterd. 7 punten uit 24 duels, zelf 32 keer gescoord en liefst 118 tegentreffers is de trieste balans van dit seizoen. Naar verwacht doet de ploeg komend seizoen een stap terug en komt men uit in de reserve vijfde klasse.
In die klasse heeft Iason, met 20 punten uit 15 duels, een plekje in de middenmoot gevonden. Zes keer winst, twee keer gelijk en zeven keer verlies is op zich het maximaal haalbare geweest.
Programma voor zondag 20 mei

derde klasse A:
RKVVM – VV Walram 14.30 uur
vierde klasse A:
Haslou – VV Berg ’28 14.30 uur
vierde klasse B:
SV Geuldal – Kakertse Boys 14.30 uur
vijfde klasse A:
Willem 1 – Sibbe 14.30 uur
Reserve vijfde klasse:
Iason – Willem I 3 12.00 uur
← Vorig bericht

De Boucckh voor Bert Dauven

Duurzaamheid en klimaatverandering prioriteit nieuw college

Volgend bericht →