Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

Voorpagina » Toerisme » Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt zaterdag 30 mei de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Dré Hendriks uit Berg en Terblijt vertelt dan over zijn energiezuinige jaren ’70-woning, met onder meer een lucht/water-warmtepomp, infraroodpanelen en zonnepanelen. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de huiseigenaar. Zo helpt hij anderen graag op weg bij het verduurzamen van hun woning. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

duurzame huizenroute

Sinds 2018 wonen Dré Hendriks en zijn vriendin in hun huis uit 1969. Vanuit hun interesse in duurzame energie hebben zij deze voorzien van een lucht/water-warmtepomp die de benedenverdieping verwarmt en het huis voorziet van warm water. Dré vertelt: “Dit vroeg een goede voorbereiding, zoals het aanpassen van de meterkast en het leidingwerk. Het installeren van de infraroodpanelen op de bovenverdieping en de zonnepanelen op het dak waren wat dat betreft een stuk eenvoudiger.” Tijdens de online thematour op zaterdag 30 mei vertelt hij hoe hij dit heeft aangepakt en zijn plannen voor de toekomst.
De online thematours
Dit voorjaar vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via deze website: www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.
De Nationale Duurzame Huizen Route
De thematours worden georganiseerd in samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. De gemeente doet sinds 2019 mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. 

← Vorig bericht

Wordt de Cauberg duurste hokje op bordspel?

Gezond de toekomst weer tegemoet

Volgend bericht →