Vandalisme aan het Hundertwassergebouw

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Vandalisme aan het Hundertwassergebouw

In Houthem St.GerlachOnlangs zijn diverse vernielingen aangericht aan het nieuwe Hundertwassergebouw aan de Onderstestraat in Houthem. “Jongeren hebben onlangs brand gesticht bij het Franciscusoord”.
Vorige week zijn hier enkele lampen gesneuveld en afgelopen weekeinde is een aanwijsbord scheef getrokken” aldus Thea Coolen van de Ronald Mc.Donald Kindervallei.
Het gehele complex is niet beveiligd door een hekwerk. “Het is een behoorlijke oppervlakte. En we hebben hier een aantal bewakingscamera’s ophangen. Ondanks die maatregelen, blijkt het niet afdoende te zijn”, zegt Coolen.
“Een andere optie, een bewakingsbedrijf, is door ons niet te betalen”. Op en rond het terrein worden jongeren gesignaleerd. Er is nog niemand op heterdaad betrapt.
Er is ook positief nieuws te melden. De Kindervallei wordt als een prima vakantiebestemming ervaren door de kinderen en hun ouders. Het hotel heeft een goede bezetting.
Er wordt samengewerkt met Traject om leer- en werkplekken te creëren voor jongeren met beperkingen die drie dagen per week de catering verzorgen en de huishoudelijke dienst ondersteunen.
Door de berichtgeving via Tv Valkenburg heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul actie ondernomen en hebben de B.O.A.’s woensdag opdracht gekregen om het Hundertwassergebouw dagelijks in hun route op te nemen.
“Vandalisme op die plek kan natuurlijk niet” zegt wethouder Dauven tegen Tv Valkenburg.

← Vorig bericht

Het sociale gezicht in kwartaalcijfers

Laatste wedstrijden van HV Vilt Bequick

Volgend bericht →