Vandalisme rond veld van VV IASON

Voorpagina » Toerisme » Vandalisme rond veld van VV IASON

Rond het voetbalveld van VV IASON aan de kromme Steeg in Houthem wordt de laatste tijd vandalisme gepleegd door een kleine groep jongeren. Reeds enkele malen is de draad van het hekwerk rond het voetbalveld doorgeknipt. Daarnaast zijn bij de dug-out lege flessen cola, zakken chips, koekjes verpakkingen end dergelijke gevonden. Volgens mededeling uit de buurtwhatsapp Next Door lijkt dit om jongeren te gaan die dit als een soort hangplek gebruiken.
De politie raadt omwonenden aan om de jongeren aan te spreken op hun gedrag en te zeggen dat ze zich hier niet mogen bevinden. Het voetbalterrein is overdag afgesloten.
De vandalen hebben vorige week een deel van de publieksafrastering om het veld vanaf de dug-out tot aan de cornervlag vernield. Afgelopen maandag zijn vier jongeren op heterdaad betrapt toen ze zich weer op het veld bevonden. Ze zijn aangesproken op hun gedrag, maar ontkenden alles.
Volgens de politie zal het snel gedaan zijn indien de jongeren in de gaten krijgen dat er door anderen ‘meegekeken’ wordt. “Dan zullen ze de plek op het voetbalveld snel niet leuk meer vinden en vertrekken”, aldus Roger Kusters van de politie.

← Vorig bericht

Jambo Hakuna Matata voert projecten uit in Kenia

Bankoverval Berkelplein in Opsporing Verzocht

Volgend bericht →