'Vastelaovesbeer Bertha 11' gepresenteerd

Voorpagina » Toerisme » 'Vastelaovesbeer Bertha 11' gepresenteerd

In Gulpen wordt zondag 3 september een nieuw ‘vastelaovesbeer’ gepresenteerd tijdens het jaarlijkse LVK-barbeque van alle LVK-finalisten dit jaar. Het bier krijgt een bijzondere naam: namelijk “Bertha 11”, vernoemd naar de bedenkster van het Limburgs Vastelaovesleedsje Konkoer Bertha Paulissen.
Initiatiefnemers zijn de Maastrichtse zangeres Katja Henz en het Valkenburgse zangduo Andy Croonenberg en Roy Willems.
Katja: “Sinds enkele jaren is het een traditie om in de zomer een LVK-Barbecue te organiseren waar een groot gedeelte van de finalisten (zowel tekstschrijvers als uitvoerders) van het voorafgaande LVK elkaar treffen. Dit initiatief is in het leven geroepen omdat de finaleavond van het LVK altijd een erg hectische avond is die ontzettend snel omvliegt. Je hebt dan niet echt de tijd om eens rustig met elkaar te praten”.
Roy: “Tijdens de halve finale van het afgelopen LVK riepen Katja, Andy en ik gekscherend ‘als wij dit jaar samen in de finale komen, dan organiseren wij de volgende LVK-Barbecue’. Nou, belofte maakt schuld”.
Andy: “Al snel legden we de link naar Gulpen. Nee, niet omdat ik daar vandaan kom, maar omdat in Gulpen de Gulpener Bierbrouwerij ligt, hoofdsponsor van het LVK.
Het bier is als ‘special edition’ in beperkte oplage gebrouwen en is verkrijgbaar in de Bierwinkel en op tap in het BrouwLokaal en tijdens de Gulpener Hopoogst op 10 september.

← Vorig bericht

De geheime prenten van Charles Eyck

Verdachte aanranding in Broekhem Noord aangehouden

Volgend bericht →