Veel aandacht dit jaar voor regionale wijnen op het Wijnfeest in Wahlwiller

Voorpagina » Nieuws » Veel aandacht dit jaar voor regionale wijnen op het Wijnfeest in Wahlwiller

Een feest , dat voor de 7de keer wordt georganiseerdWahlwiller doet dit jaar zijn eerder verworven ’titel’ van wijndorp nog meer eer aan. Op het jaarlijkse wijnfeest, het zevende inmiddels, zijn namelijk dit jaar meer regionale wijnen te proeven dan in voorgaande jaren. Om de liefhebbers van deze streekwijnen en zij die het nog kunnen en willen worden, tegemoet te komen is het traditionele wijnfeest dit keer in een iets andere opzet gegoten. De lokatie is nog steeds dezelfde: de feesttent annex proeflokaal temidden van de wijngaarden, in de hellingen achter restaurant ’t Klauwes.
Het 7e Wahlwiller Wijnfeest vindt plaats op zondag 24 september.
De festiviteiten beginnen om 11.00 uur met een speciale mis in de Cunibertuskerk. Na afloop wordt er gezamenlijk naar de wijngaarden van Wahlwiller gewandeld waar, na een korte plechtigheid, om 12.30 uur de wijnproeverij begint. Hierbij worden dit keer maar liefst 7 regionale wijnen van evenzoveel wijnboeren gepresenteerd.
Dit zijn uiteraard de drie wijngaarden uit Wahlwiller zelf: de Wittemer Wijngaard, St. Hubertus Wijngaard en St. Cunibertus-wijngaard. Daarnaast kunnen de bezoekers wijnen proeven van Domaine de Corneille (Maastricht), de Stokhemer Wingert in Schin op Geul en de Belgische wijngaarden Domaine Ceulengaard (Bassenge) en Thier des Vignes Le Pery (Dalhem).
Na de proeverij, rond 14.30 uur, wordt de nieuwe wijnkoningin van Wahlwiller gepresenteerd en is het tijd om het feestgehalte te verhogen. Vanaf dat moment worden er diverse met zorg uitgekozen huiswijnen (en frisdranken) aangeboden en ontbreken natuurlijk de goed verzorgde hapjes weer niet. De streekwijnen blijven dan, zolang voorradig, ook nog beschikbaar voor de liefhebbers. Daarnaast zijn er ieder uur rondleidingen door de drie wijngaarden en is er weer gezorgd voor passende muziek.
Met al deze ingrediënten belooft het weer een heerlijke dag te worden.
In samenwerking met de VVV is weer een leuk arrangement samengesteld, waarbij de bezoekers van het wijnfeest aan de hand van een coupon (die binnenkort in de Limburgse media verschijnt) aantrekkelijke kortingen kunnen krijgen. Bij wijn- en eetcafé De Verwondering in Wahlwiller kan men tussen 11.00 en 14.00 uur zorgen voor een ‘goede bodem’: bij de lunch die er wordt aangeboden is een gratis proefglas voor het wijnfeest inbegrepen. En vanaf 18.00 uur biedt restaurant ’t Klauwes weer voor een zeer speciale prijs de zogenaamde Wijnplukkersmaaltijd aan.
De organisatie wil de bezoekers er overigens op wijzen dat het Wahlwiller Wijnfeest ook bij minder goede weersomstandigheden gewoon doorgaat. Aangezien het festijn temidden van de wijngaarden (in de hellingen achter Wahlwiller) plaatsvindt, dient men dan ook qua kleding en schoeisel rekening te houden met minder gunstige weersomstandigheden.

← Vorig bericht

Mannenkoor Inter Nos geeft zomerconcert in Schin op Geul

Geuldalwandelmarathon zaterdag 7 oktober 2006

Volgend bericht →