Veel bestuurders zonder rijbewijs tijdens verkeerscontrole

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Veel bestuurders zonder rijbewijs tijdens verkeerscontrole

Grote verkeerscontrole aan de Spoorlaan in Valkenburg.Donderdagavond en –nacht 11 mei 2006 hield de politie, samen met de Rijksdienst Wegverkeer, Belastingdienst, Stadstoezicht en de Vrijwilligepolitie een verkeerscontrole op de Spoorlaan in Valkenburg.
Bij deze controle werden 217 voertuigen gecontroleerd. In 23 gevallen bleken bestuurders van auto’s en bromfietsen geen rijbewijs of certificaat bij zich te hebben. Twee bestuurders bleken helemaal geen rijbewijs te bezitten.
Er waren 38 voertuigen die technische gebreken vertoonden, zoals defecte verlichting, kale banden of een kapotte uitlaat.
Van de gecontroleerde automobilisten kregen er 12 een proces-verbaal omdat zij de autogordel niet droegen. In totaal werden 86 bekeuringen uitgeschreven. Twee personen werden aangehouden; de een omdat hij een stopteken negeerde en de ander voor bedreiging van een politieman.
De Belastingdienst inde van een autohandelaar een boete van €650,- voor het misbruiken van het handelaarskenteken.
Bij de actie nam de politie twee voertuigen in beslaggenomen omdat ze niet verzekerd waren. Door de Rijksdienst Wegverkeer werden drie motorblokken in beslag genomen, die verder onderzocht zullen worden of zij gestolen zijn.

← Vorig bericht

Open tuinendag en glasdecoratie op de Keutenberg in Schin op Geul

TourSound 2006 MAGIC RIDE

Volgend bericht →