Veel foto's en likes voor Facebook Citybattle?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Veel foto's en likes voor Facebook Citybattle?

Virtuele strijd tussen Venray en Valkenburg.Op 1 mei startte op Facebook de eerste Citybattle tussen twee gemeenten van start. In Valkenburg gaven burgemeester Martin Eurlings en burgemeester Hans Gilissen het officiële startschot hiervoor. De gemeente die de meeste geposte foto’s en likes op Facebook weet te verzamelen zal uiteindelijk de winnaar zijn en is dan op Facebook in ieder geval de mooiste gemeente van Limburg.
De Citybattle is een spel dat op Facebook gespeeld wordt en een maand duurt. Iedereen die de gemeenten een warm hart toe draagt kan foto’s posten en zo voor zijn gemeente punten verzamelen. Het onderwerp van de fotografie is geheel vrij, de kundigheid van de fotograaf eveneens. De foto’s worden geplaatst op een speciale, zakelijke pagina die door de gemeenten gezamenlijk ontworpen is en beheerd wordt (www.facebook.com/citybattle). Na een maand wordt de balans opgemaakt en is de gemeente met de meeste punten de uiteindelijke winnaar.
Het idee voor een ‘Citybattle’ op Facebook is afkomstig van social media-specialist en ondernemer Lars Pacbier. ‘Het idee om via Facebook op een eigentijdse, verassende wijze promotie te maken voor je eigen gemeente werd in Valkenburg meteen enthousiast ontvangen. Ook in Venray was men meteen bereid om op deze unieke wijze de strijd met Valkenburg aan te gaan’. Het doel van dit evenement voor Venray en Valkenburg aan de Geul is om een nieuwe vorm van interactie met de inwoners en gasten te ontwikkelen en het imago van aantrekkelijke woon-, werk-, leef- en genietgemeente te bevorderen. Het is voor het eerst dat een dergelijke ‘strijd’ tussen twee gemeenten via Facebook wordt gevoerd. Pacbier verwacht dat meerdere gemeenten zich zullen melden als deze formule succesvol blijkt te zijn.
Om zoveel deelnemers te bereiken en te motiveren om mee te doen zijn er mooie prijzen te winnen, zoals hotelovernachtingen, deelname aan sportieve activiteiten en culinaire workshops in zowel Valkenburg als Venray.

← Vorig bericht

Cheque WV Vilt voor Wigwam Vallei Houthem.

City Beachvolleybal op het Th.Dorrenplein.

Volgend bericht →