Overheidsgeld voor marketingproduct 'zeepkistenrace'?

Voorpagina » Toerisme » Overheidsgeld voor marketingproduct 'zeepkistenrace'?

Alle fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben ingestemd om € 70.000,= ter beschikking te stellen voor een tweede editie van de zeepkistenrace op de Cauberg. De datum van het evenement is nog niet bekend. De besluitvorming heeft achter gesloten deuren plaatsgevonden. En dat was niet voor de eerste keer!
De zeepkistenrace wordt georganiseerd door marketingconcern Red Bull. De producent van deze ‘energiedrank’ organiseerde enkele jaren geleden het ‘crashed ice’-evenement in Valkenburg. Red Bull staat bekend dat het drankje de gebruiker vleugels geeft.
De afweging voor de raadsleden of het meebetalen aan het evenement ook invloed heeft op de stimulans om het product aan te schaffen en te drinken met name bij de jeugd, heeft niet plaatsgevonden. Zelfs een inhoudelijke discussie over het in Valkenburg aan de Geul laten doorgaan van dit evenement, naast de meer dan 400 grotere en kleinere evenementen, heeft niet plaatsgevonden.
Verder is niet bekend, ook niet bij de raadsleden, waaraan het geld wordt besteed. Is het een vergoeding aan formule 1 coureur Max Verstappen voor zijn komst naar deze race? Net als vijf jaar geleden? Wat gebeurt met de € 70.000,= als hij niet komt? Je kunt je zelfs afvragen of het behandelen van de nota nog zin heeft tijdens de commissie- en raadsvergadering omdat alle fractievoorzitters het eens zijn over de uitgave van het geld.
Gevraagd naar een reactie laat de woordvoerder van de Gemeente weten dat de concept nota van het college van B&W op woensdagavond 22 maart besproken zal worden in de commissie Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie. Besloten zal er worden in de Raadsvergadering van 10 april.
Foto gemeente Valkenburg aan de  Geul © 2015

← Vorig bericht

Vier parochies gaan fuseren

Geert Wilders komt naar Valkenburg-centrum

Volgend bericht →